Kutlamalar, Niğde Valisi Necmeddin Kılıç'ın makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Kent Meydanı'nda düzenlenen törende, Vali Kılıç, Garnizon Komutanı Albay Ufuk Nayır ve Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, halkı selamlayarak bayramını kutladı.




Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı okundu.


Törende konuşan Vali Kılıç, 91 yıl önce vatan toprağının her zerresi şehit kanıyla sulandığını anımsatarak, "Bu milletin bağrından yiğitler, hayırlı evlatlar çıktı. Bu milletin bağrından Gazi Mustafa Kemal çıktı. Kutlu bir mücadeleydi, yüce bir davaydı. Gerilemenin sonunda, çökmenin ardından küllerinden yeniden doğma mücadelesiydi. Küllerimizden yeniden doğduk, doğarken öyle bir planlama yapıldı ki güçlü olalım, ebediyen var olalım, tekrar dünya milletler camiasının en parlak en gösterişli üyesi olalım diye... Muasır medeniyeti yakalayacağız ve geçeceğiz. Devletim ilelebet payidar olacak. Bayrağım mavi göklerde nazlı nazlı dalgalanacak. Söz olsun. Şehitlerimizin aziz hatıralarının önünde saygıyla eğiliyorum. Ermenek'teki maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçi için hayırlı haberler umut ediyorum, yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyorum."dedi. 


Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları, tekvando, aerobik ve okçuluk gösterileri sunuldu. Niğde Polis Meslek Yüksekokulu bünyesinde kurulan Okçuluk Kulübü'nün sporcularının gösterisi ve aerobik gösterileri, ilgiyle izlendi.


Cumhuriyet Bayramı Kent Meydanında Kutlandı


 
Niğde’de resmi törenler ve mitingler şehrin bir meydanı olmadığından yıllardır ana cadde üzerinde yapılmasından dolayı trafik akışını olumsuz etkilediğini her zaman dile getiren vatandaşlar, 2014 yılında 91. yıl dönümü kutlanan Cumhuriyet Bayramında yolların trafiğe kapanmamasını memnuniyetle karşıladılar.



 
Niğde kent meydanının yapımını gerçekleştiren Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür eden vatandaşlar;  "Tüm şehirlerde olan kent meydanının Niğde'de olmaması ve hala tören için yolların trafiğe kapatılması hiç hoş bir görüntü oluşturmuyordu. Ama artık Niğde'nin de bir kent meydanı var ve törenler belediye önü kent meydanında yapılıyor, yollarda trafiğe kapatılmıyor" dediler.

 
28 Ekim 2014 günü Emre Aydın konseriyle dolup taşan otoparklı kent meydanı, 29 Ekim 2014 günüde ilk resmi tören olarak Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ev sahipliği yaptı.


Editör: TE Bilişim