Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen AKP Yerel Yönetimler Akdeniz Bölge Toplantısı'na katılan belediye başkanları başta olmak üzere yerel yöneticilere sinevizyonla mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Belediyelerimizin işleri artık toparlama, çukurları kapatma, üst yapıya yönelik icraatlarla şehri güzelleştirme zamanı gelmiştir. Halkın tepkisini çeken her türlü tavırdan, davranıştan, lüksten, şatafattan, kibir, gurur ve çekişmeden uzak durmalıyız. Seçime kadar tamamen bu anlayışla sıkı bir çalışma yürütmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mesajında şunları söyledi:

"2019'da sadece seçimi kazanmakla yetinmeyip, aynı zamanda mümkün olan en yüksek oy oranına da ulaşmak mecburiyetindeyiz. Biliyorsunuz, Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 50 barajı vardır. Martta mahalli idareler, kasımda milletvekilliği, Cumhurbaşkanlığı ve hükümet sistemiyle ilgili seçim yapılacağı için ilk sonucun diğerini etkilemesi kaçınılmazdır. Onun için şimdiden sahayı adım adım gezmeye başlamamız gerekiyor. Belediyelerimizin işleri artık toparlama, çukurları kapatma, üst yapıya yönelik icraatlarla şehri güzelleştirme zamanı gelmiştir. Seçime kadar tamamen bu anlayışla sıkı bir çalışma yürütmeliyiz. Belediye başkanlarımızla birlikte belediye meclis üyelerimiz il ve ilçe teşkilat ana kademe, kadın kolları, gençlik kollarıyla birlikte faaliyetlere etkin şekilde katılmalıdır. Topumun her kesimine yönelik ayrı ayrı etkinlikler planlanmalı ve icra etmeliyiz. Çalmadık kapı, sıkmadık el, dokunmadık yürek bırakmayacak şekilde bu süreci seçim gününe kadar aralıksız devam ettirmeliyiz. Belediye personelinin vatandaşla olan ilişkisinin memnuniyet düzeyini daha da yükseltmeliyiz. Halkın tepkisini çeken her türlü tavırdan, davranıştan, lüksten, şatafattan, kibir, gurur ve çekişmeden uzak durmalıyız."

KAPALI CADDE KİMSENİN UMURUNDA DEĞİL, ÖN CADDEYİ AÇTILAR ARKA CADDEYİ UNUTTULAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu tür açıklamalarına rağmen, Niğde'de Emniyet Müdürlüğü arkasında bulunan cadde adeta mezbelelik halde duruyor. 

IŞID terörünün artmasının ardından Emniyet Müdürlüğü binasının ön tarafı karşı yol araç parkına yasaklanmış, önüne de beton dubalar bırakılmıştı. Emniyetin arka tarafındaki El Hacı Mahmut Caddesi de araç trafiğine kapatılmıştı. Yaklaşık 2 yıldır bu durumda olan Emniyet Müdürlüğü binasının ön tarafı yaklaşık 5 ay önce araç parkına serbest bırakılmış. Beton dubalar kaldırılmıştı. Ön taraftaki cadde üzeri normale dönerken Emniyetin arka tarafındaki caddede araç trafiği yasağı unutuldu. Cadde üzerinde bulunan esnafların yoğun taleplerini, Vali, Emniyet Müdürü, Belediye Başkanı Rıfat Özkan, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin'e iletmelerine rağmen, bir kaç kerede  imza toplamalarına rağmen  kurumlar arasındaki koordinasyonsuzluktan dolayı açılamadığı iddia ediliyor. 

CUMHURBAŞKANI'NA ŞİKAYET DİLEKÇELERİ YAZACAKLAR

Kapalı caddeye devrik eski Başkan Faruk Akdoğan döneminde iğreti şekilde  bir kaç bank konuldu ve aylardır bakımsız halde bu cadde mezbeleliğe dönüştü.

Trafik cezalarından da yılan cadde esnafın tek çaresi kaldı, tekrar imza toplayarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a durumu anlatır  şikayet dilekçeleri ile birlikte dertlerini iletmek. 

 

Editör: TE Bilişim