Cumhurbaşkanı Abdullah Gül 20 Ocak’ta gerçekleştirdiği Niğde ziyaretinde, Başkan Akdoğan’ın Ecemiş Suyunu Niğde’ye getirme projesine destek vermişti.

 

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Niğde Belediyesini ziyaretinde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın destek istediği Ecemiş Suyunun Niğde’ye getirilmesi projesi için daha önce yapılan yazışmaları Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün isteği üzerine Cumhurbaşkanlığına gönderildi.

 

Akdoğan, Cumhurbaşkanı Gül’den Ecemiş Suyu İçin Destek İstemişti

Belediye çalışmaları hakkında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ecemiş suyunun Niğde’ye getirilmesi için de Cumhurbaşkanı Gül’den Niğde ziyaretinde destek istemişti.  

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “İlimiz içme ve kullanma suyu ihtiyacı tamamen derin kuyu su sontajlarından karşılanmaktadır. Mevsimlerle doğru orantılı yer altındaki su seviyelerinin farklılıklarına bağlı olarak kuyu verimliliklerinde değişiklikler olmaktadır. Niğde’mizin bugünü ve geleceği için büyük önem taşıyan Ecemiş Suyunun Niğde’ye getirilmesi projesi için daha önce ilgili kurumlara yapmış olduğumuz yazışmaların örneklerini Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’e sunduk. Cumhurbaşkanımız projemizi destekleyerek ilgili çalışmaların başlatılması talimatını vermiştir. Cumhurbaşkanımızın olumlu yaklaşımı ve desteği sonucu Niğde’miz için önemli projelerimizden birinin daha hayata geçmesini sağlayacağız. Ecemiş Suyunun Niğde’ye getirilmesi ve içme suyu olarak kullanılması, yeraltı kaynaklarının tüketilmesini önleyeceği gibi, yeraltından suyu çıkartmak için kullandığımız enerji masrafınıda ortadan kaldıracak. Dolayısıyla derin kuyu sontajlarından suyu çıkartmak için kullandığımız enerjiye ödediğimiz miktar halkımıza hizmet olarak dönecektir. Sonuç olarak kaynak suyu olan Ecemiş Suyunun Niğde’ye ulaştırılıp içme suyu olarak kullanılması, dünyada ki içme suyu kaynaklarının önem teşkil ettiği geleceğimiz için de önemlidir” dedi.

 

Göreve geldiği günden beri Ecemiş Suyunun Niğde’ye getirilmesi noktasında girişimlerde bulunduğunu belirten Başkan Akdoğan; “Ecemiş Suyunun ilgili çalışmalar yapılarak Niğde’ye getirilmesi ve içme suyu olarak kullanılması için ilgili kurumlara gerek yazılı gerek şahsı olarak görüşmelerimiz oldu. Bu görüşmelerimizde önemli mesafeler katettik. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül’ün Belediyemizi ziyaretinde, kendisine yapmış olduğumuz çalışmalar hakkında bilgi sunduk. Alt yapıdan üst yapıya kadar bir çok alanda Niğde deki değişimleri aktardık. En önemliside Ecemiş Suyunun Niğde’ye getirilmesi projemize destek isteğimizdi. Ecemiş suyunun Niğde için önemini anlattığımız Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül, olumlu yaklaşarak destek olacağını belirtti. Bizde Niğde Belediyesi olarak, bugüne kadar yapmış olduğumuz yazışmaları ve projenin son durumu hakkında bilgileri Cumhurbaşkanlığımıza sunduk. Dileğimiz Ecemiş Suyunun biran önce Niğde Halkının  kullanımına sunulmasıdır” şeklinde konuştu.

 






Editör: TE Bilişim