Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kerem Kınık ile Kızılay'ın yönetim ve denetim kurulu üyelerini Tarabya'daki Huber Köşkü'nde kabul etti.  

Kınık, basına kapalı kabulün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, dün Kızılay'ın yardımlarını Cerablus'a götürdüklerini hatırlatarak, Cerablus'taki son durumu ve insani durumu Erdoğan'a aktardıklarını söyledi.

 

Erdoğan'ın ailesinin kurban vekaletlerini Kızılay'a verdiğini  belirten Kınık;  "İşte o vekaletleri aldık. Kendisi kurbanların özellikle Cerablus'ta Halep'te, Türkmen Dağları'nda, yine Suriye'de sel felaketi nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Makedonya Üsküp'te, Somali'de, Filistin ve Gazze'de, yurt dışında olmak üzere kesilmesini arzu etti ve vekaletini verdi.

Yurt içinde de Emine Hanımın memleketi olan Siirt'te, bir de şehidimiz Ömer Halisdemir'in memleketi olan Niğde'de yurt içi kurbanlarının vekaletlerini Kızılay'a verdi. Kızılayımız da bu vekaletleri yerine getirerek ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak." dedi. 

CUMHURBAŞKANININ NİĞDE İLGİSİ

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan  Demokrasi Şehidimiz Kahraman Ömer Halisdemir'in nezdinde Niğde'ye ilgisi net olarak görülüyor.. Bundan 10 gün kadar önce Türkiye Barolar Birliği heyetini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada tanışma sırasında Niğde Barosu Başkanı Av. Hüseyin Demirbilek'e   " Niğde olarak ne çok kahraman çıkardınız öyle"  demiş,  Baro Başkanı Hüseyin Demirbilek ise cevaben; " Niğde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin her zaman emrindedir" şeklinde cevaplamıştı. 





 

Editör: TE Bilişim