CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Atatürkçü Düşünce Derneği Bor Şubesi’ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Ganime Şeren ve üyelerle bir araya gelen Ömer Fethi Gürer,  ülke  gündemine ilişkin değerlendirmede bulundu. Gürer, “Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tek parti döneminde ne yapıldığını soruyor. Belki okulda ve yaşamında bu sorduğu sorunun yanıtını öğrenmeye vakti olmadı ama şimdi hem AKP Genel Başkanı, Hem Cumhurbaşkanı, dese ki danışmanlarına ben ikide bir çıkıp bunların bu ülkeye çaktığı çivi yok diyorum şu sattığımız fabrikalar ile yabancılar istedi diye yok ettiğimiz kuruluşların kuruluş yapılış tarihi ne dese gerçeği öğrenir, koskoca cumhurbaşkanı yanlış bilgi vermekten vazgeçer, örneğin özelleştirdiği Alpullu Şeker Fabrikasının yapılış tarihini sorup  öğrense halka yanlış bilgi vermekten belki vazgeçer. Cumhuriyetin ilk on yılında yapılan demiryolları, oluşturulan kurumları , yatırımları, Osmanlıdan kalan borçların nasıl ödendiğini  bir danışmanı olsun yazıp önüne koymaz mı?” dedi.

Gürer, “Türkiye iyi yönetilmiyor, Cumhuriyetin kuruluşundan. Başlayarak AKP tek parti dönemine kadar yapılan fabrikaları sata sata bitiremedi. Bu ülkeye ciddi bir üretime dayalı bir yatırım yapmayan AKP hükümetleri ülkeyi ithalata bağımlı kılıp samanı dahi dışardan alacak duruma düşürdü. Ekonomik sorunlar her kesimi eziyor. Yokluk yoksulluk artıyor. 15 yılda sanayi adına hükümet eli ile yapılan yok. Yabancılara hizmet eden bir hükümet anlayışı ile yönetiliyoruz ” dedi. 

 

ATATÜRKÜ ANLASALAR BU DURUMLARA DÜŞMEZDİK

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’i, Atatürkçü Düşünce Derneği’ni ziyaretinde dernek başkanı ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Ömer Fethi Gürer, ziyarette Atatürkçü düşüncenin  anlaşılması ve algılanmasının  önemine vurgu yaparak “yaşadığımız sorunlar Atatürk’ün dünyaya, ülkemize bakışındaki  derinliği algılanamamasından kaynaklanıyor” dedi.

Gürer, “Osmanlının dış borçlarını ödeyen, bitmiş tükenmiş Osmanlı’dan yeni Cumhuriyetin doğmasına vesile olacak gücü üreten, On yılda mucizevi işler başarıp ülkeyi çelik ağlar ile ören, un, şeker, iğne iplik ithal iken onu yerli üretime çeviren Atatürk düşünce ve ışığı geleceğimizi aydınlatacak tek yoldur.” Yurtta Barış Dünyada Barış “ diye barışı ve  komşu ülkeler ile iyi komşuluğu hedef gösteren Mustafa Kemal Atatürk anlamak, algılamak sorumlardan arınmanın yoludur” diye konuştu.


 

ÜLKEMİZ YÖNETİLEMİYOR

Ziyaretinde Türkiye’nin gündemiyle ilgili değerlendirme yapan Ömer Fethi Gürer, Niğde’nin sorunlarına da değindi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye’nin iyi yönetilmediğini ifade ederek, “Ne dış politikada, ne eğitimde, ne asayişte, ne sağlıkta, ne sanatta, ne ekonomide ne de tarım ve hayvancılıkta iyi yönetilmiyoruz. Her alanda ülkemiz sorunlar yumağı haline geldi. Dolar ve Euro aldı başını gidiyor. İşsizlik hat safhada. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnaf, ürününü maliyetine bile satamayan çiftçi, emeğinin karşılığını alamayan işçi ve memur, ay sonunu getiremeyen emekli elbette ülkemizin geleceğinden umutlu değil. Genç işsizlerin her geçen gün biraz daha çoğaldığı, kadına şiddet, taciz, fuhuş, kumar ve uyuşturucu madde kullanımının yüzde 700’lere varan oranlarda arttığı Türkiye’de, ülkenin iyi yönetildiğini söylemek mümkün değildir” dedi. 

NİĞDE’YE ÜVEY EVLAT MUAMELESİ…

Niğde’nin sorunlarının, ülke ortalamasından daha fazla olduğuna dikkat çeken Ömer Fethi Gürer, “patates üreticileri 50-55 kuruşa mal ettiği ürününü 20 kuruşa bile satamadığı için depoda bekletiyor. Ancak aynı patates büyük marketlerde 2 liradan tüketiciye satılıyor. Böyle bir sistemden ne üretici ne de tüketici memnun. Bu sistemden ancak aracılar memnun oluyor” diye konuştu. 

Niğde’nin yatırımlardan da yoksun bırakıldığını, kentin adeta üvey evlat muamelesi gördüğünü ifade eden Ömer Fethi Gürer, ”Bu hükümet son 15 yılda Niğde’ye ne yaptı diye sorduğumuzda cevap alamıyoruz. Çünkü, gerçekten ciddi bir yatırım yapılmadığı gibi var olan yatırımlar da tek tek elden gidiyor. Şeker fabrikası da satılırsa bundan toplumun tüm kesimleri olumsuz etkilenecek” şeklinde konuştu. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Niğde Şubesi Başkanı Ganime Şeren de ziyaretinden dolayı CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’e teşekkür etti. 

 

Editör: TE Bilişim