Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Bor İlçesine Bağlı Çukurkuyu kasabasına 15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir'in isminin verildiği tarım lisesine Milli Eğitim Bakanlığından onay verildiğini söyledi. 

Şehit Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılına açılacağını belirten Vali Şimşek yaptığı açıkalamada şunları söyledi; “Tarım alanında Bahçe Bitkileri Dalı ile Tarla Bitkileri Dalını; Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Alanında ise Hayvan Yetiştiriciliği Dalını bünyesinde barındıran lisemiz eğitim öğretim faaliyetlerine 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılında başlayacak"dedi. 

15 Temmuz Kahramanı Şehit Ömer Halisdemir adına açılan lisede 18 dersliğe ek olarak kapalı ve açık spor alanları, atölyeler ve uygulama alanları yer aldığını ifade eden Şimşek, " Milli Eğitim Bakanlığı Makam onayı ile açılan lisede öğrenim görecek öğrencilerimiz nitelikli tarım ve hayvancılık konusunda ilimizin tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin daha modern, daha verimli yürütülmesine katkı sağlayacaklar. Artık sadece üretmek yetmiyor, üretilen ürünün tarlada kalmaması için de çabalamalıyız. Niğde gibi nüfusunun büyük çoğunluğunun tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı bir il açısından son derece yerinde bir uygulama olacağı düşünülen lisemiz, tarımımızı daha ileri seviyelere taşımaya katkıda bulunacak ve bilinçli çiftçilerin yetişmesini sağlayacak” diye konuştu. 

 
Editör: TE Bilişim