Niğde Belediyesi tarafından açılan çorba pınarında düzenlenen programına katılan Niğde Valisi Alim Barut, çorba pınarının önemine dikkat çekerek “Bu hizmet sadece çorba pınarı değil, bir anlamda hayır pınarı. Hayır yapacaklar içinde bana göre burası sevap pınarı. Bende bu pınardan faydalanmaya herkesi davet ediyorum” dedi.

 

Niğde Belediyesi tarafından açılan Çorba Pınarı, düzenlenen programla işadamlarına tanıtıldı.

 

Programa Niğde Valisi Alim Barut, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özmen, Belediye Başkan Yardımcıları Mustafa Yiğit, Cengiz Ecemiş, Yakup Yerlikaya, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Emine Atıcı, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı, Belediye Meclis Üyeleri ve iş adamları katıldı.

 

Sosyal hizmetler konusunda da Niğde Belediyesinin önemli çalışmalara imza attığını belirten ve çorba pınarı adı altında kurulan aşevi hakkında bilgi veren Başkan Akdoğan; “Düzenlediğimiz bu programın amacı burayı iş adamlarımıza, hayırsever halkımıza göstermek duyurmak istedik. Burasının adını biz Çorba Pınarı koyduk. Değişik illerde bu ve buna benzer örnekler var. Burada şunu yapıyoruz. Niğde Belediyesi bütçesinden buraya bir kuruş para aktarmadan Niğdeli iş adamlarımızdan, hayırsever halkımızdan, sanayicimizden, tüccarımızın desteğiyle günlük 1200 civarında özellikle çocuklarımıza ücretsiz çorba veriyoruz. Burada çorba ikramı sabah namazından sonra başlıyor saat 09.00’da bitiyor ve 11.00’de başlıyor 14.00’de tamamlanmış oluyor. Köylerden kasabalardan gelen çocuklarımız sabah otobüsten indiği zaman buraya uğrayıp çorbasını içiyor ve okuluna gidiyor. Öğlen arası yine öğrencilerimize çorba ikramımız var. İmkanı olmayan, Niğde’de evi olmayan veya evi uzak olan çocuklarımız öğlen arası okuldan çıktığı zaman buraya gelerek çorba ikramını alıyor ve okuluna gidiyor. Dolayısıyla burası ücretsiz çorba pınarı.  Niğde Belediyesi olarak biz buna sadece öncülük yapıyoruz. Sayın Valimizde böyle bir hizmet yapmamızı çok arzu ettiler. Bizde bu hizmeti gerçekleştirdik ve bunun mutluluğunu Belediye Meclis Üyelerimiz ile beraber yaşıyoruz. Burada bir günlük  giderin tamamı yani 1200 çorbanın ekmeğiyle, malzemesiyle ve çalışanıyla beraber bu müesseseye maliyeti 650 lira. Burada isteyen hayırsever kardeşimiz kaç gün isterse bu hayır hizmetine katkıda bulunabilir. Burası gönül esasına göre çalışan bir müessese. 120 bin nüfuslu bir şehirde böyle bir müesseseyi hayırlarla çalıştırmanın mümkün olduğunu düşünüyorum. O çocuklarımızın durumunu düşündüğümüz zaman değerli hemşerilerimiz buraya mutlaka katkıda bulunacaklardır. Yine Niğde Belediyesi’nin  değişik hizmetlerinden ve öncülük yaptığı hizmetlerden bir tanesi çorba pınarı. Ben bu davete icabet ettiğinizden dolayı tüm işadamlarımıza teşekkür ediyorum” şeklide konuştu.

 

Çorba Pınarı hizmetinin önemine vurgu yapan ve bu hizmetin devam etmesinin gerekliliğini ifade eden Niğde Valisi Alim Barut; “Böyle bir hizmeti gerçekleştirdiği için Belediye Başkanımıza öncelikle teşekkür ediyorum. Burada hizmet veren ekip yoruluyorlar ve gayret gösteriyorlar onlara da çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlarını kabul etsin emeklerini zayi etmesin. Gerçekten insan düşündüğü zaman 120 bin nüfuslu bir şehir merkezinde böyle bir hizmet veren yer büyük bir ihtiyacı karşılıyor. Çünkü yolcu var, parasız var, parasını düşüren var. Bu hizmet sadece çorba pınarı değil, bir anlamda hayır pınarı. Hayır yapacaklar içinde bana göre burası sevap pınarı. Bende bu pınardan faydalanmaya herkesi davet ediyorum. Bu pınar hiç durmasın sürekli aksın diyorum” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim