Çocuksuz Bırakılan Babalar ve Çocuk Hakları Derneği Başkanı Ali Selman Işık, dernek olarak Kamu Denetçiliği Kurumu’na yaptıkları başvuru sonrası Ankara’da toplantı yaptıklarını ve  sorunların çözümüne yönelik olarak ek rapor hazırlanacağını ve meclise sunulacağını söyledi.

Toplantının Kamu Denetçisi Özlem Tunçak’ın Başkanlığında düzenlendiğini belirten Işık şunları dedi: “Niğde ve İzmir’de bulunan Çocuksuz Bırakılan Babalar ve Çocuk Hakları ile Babasız Bırakılan Çocuklar Çocuksuz Babalar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ile konunun mağduru dernek üyeleri ile  Kamu Denetçisi Özlem Tunçak’ın Başkanlığında düzenlenen toplantıya davet edildik. Toplantıda tek taraflı velayet, çocuklar ile sınırlı kişisel ilişki, ebeveyne yabancılaştırma sendromu, çocuk hacizi, 6284 sayılı kanunun çocuklar üzerindeki olumsuz etkisi, süresiz nafaka, çocukların boşanmadan sonra tek ebeveynin ihtiraslarına mahkum edilen çocukların sorunları, eğitim, sağlık ve diğer konularda resmi belgeler ve bilimsel kaynaklar ile ayrıntılı olarak tarafımızdan izah edilmiştir.Çocuğun Duygusal istismarı ve psikolojik şiddet unsuru olan Ebeveyne Yabancılaştırma Sendromunun (Parental Alienation Syndrome) Ülkemizde bilinmiyor olması nedeniyle Türkiyede ilk defa bu konuda yayınlanmış olan Dr.Erkut Erdoğan’nın eys (ebeveyne yabancılaştırma sendromu) ve Doçent Doktor Fuat Torunnun eys kitabı kurul üyelerine takdim edilip konu ayrıntılı izah edilmiştir. Ayrıca Prof.Dr Saffet Köse’nin “aile medeniyetinin sonu” ve yaşanan sorunları anlatan “Babanın adı var” kitapları ile sorunlara bilimsel yaklaşılmıştır kitaplar kuruma hediye edilmiştir.”

EK RAPOR HAZIRLANIP  MECLİSE SUNULACAK

 Işık: “Kamu Denetçiliği Kurumu yetkilileri toplumsal yapıyı ilgilendiren bu durumun önemini fark ettiklerini ve çözümüne yönelik olarak ek rapor hazırlanacağını ve meclise sunulacağını ifade etmişlerdir.

Derneklerimiz tarafından KDK yetkililerinin bu sorunlara karşı göstermiş oldukları hassasiyet bizleri son derece memnun etmiştir. Çocuklar susar ancak bizler bu konular çözülene kadar susmayacağız ve haklı kararlılıkla mücadelemize devam edeceğiz. Görmezden gelinen geleceğimiz çocuklar tek ebeveyn ihtiraslarına kurban edilmeyecek kadar değerlidir ve kıymetlidir.” Diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim