Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, anne ve babalara çağrıda bulundu. 

20 Haziran pazartesi günü başlayan Yaz Kursları ile açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, anne ve babalara çocuklarını sokakların insafsızlığına bırakmamalarını söyledi.

Müftü Alaaddin Gürpınar, '' Burada benim saygı değer velilerimizden önemli ricam var. anneler babalar yavrularınızı sakın okul döneminde yoruldular. yaz boyunca gezsin, tozsun, eğlensinler diyerek yaz döneminde çocuklarımızı sokakların insafına daha doğrusu insafsızlığına bırakmayınız. sokaklarımız çok insafsız. çocuklarımızın zamanlarını, sağlıklarını, eğitimlerini ve din eğitimlerini düşünelim. kış döneminde okullardan aldıkları o faydalı bilgilere yaz döneminde camilerimizde ve kuran kurslarımızda dini bilgilerini de ekleyelim, onların kişiliklerinin gelişmesinde çok önemli rol alan din eğitimi konusunda da onlara faydalı olmaya çalışalım'' dedi.

Gürpınar, ''Biz diyanet işleri Başkanlığının mensupları olarak bütün personelimizle yavrularımızın emrindeyiz. her hangi bir ücret alınması söz konusu değildir. en yakın camiye yada kuran kursuna müracaat ederek oradaki cami görevlilerimize, imam ve müezzinlerimize müracaat ederek çocuklarınızın kayıtlarını yaptırınız ve zaman zamanda bizzat giderek görevlilerle istişareler de bulununuz. Çocuklarınızın kurslara devam edip etmediğinizi kontrol ediniz. zaman zamanda yavrularımızın orada aldığı bilgilerle pratiğe dönüştürme anlamında da camilerde imamlarımızın arkasında saf tutmalarını sağlamaya çalışın.'' diye konuştu.



 
Editör: TE Bilişim