Borhaber.net  sitesi  olarak sık sık gündeme getirdiğimiz ‘Çocuk Gelinler’ konusunu Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ile bir sohbet esnasında paylaştık. Vali Kılıç’ın konuya olan hassasiyeti umudumuzu arttırdı.


Çocuk gelinlerin önemli bir konudur. 12-13 yaşında yapılan evlilikleri akılda mantıkta kabul edemez diyen Vali Necmeddin Kılıç; “Bu sorunu Niğde’nin gündeminden bir an önce çıkarmak lazım. Bu sorun hallolmalı. Yasaların müsaade etmediği bir evlilik kesinlikle olmamalı. Bizim yasalarımız mahkeme kararı ile 16 yaş, velilerin rızasıyla 17 yaşında aslolan da 18 yaşında evlenmeye müsaade ediyor. 11 ile 15 yaşında evlendirmelerle ilgili de savaşırım” diyerek çocuk yaşlardaki evliliklere olan hassasiyetini dile getirdi.

 

Henüz Niğde’de yeni olduğunu vurgulayan Vali Kılıç “Bazı durumlar olabilir çocuğu nüfusa geç yazdırma gibi ama bu durumda da yaş belirleme durumları söz konusudur. 11 yaşındaki bir kız çocuğunu evlendirmek olamaz bu akılvari bile değildir. Olacak iş değildir, biz el ele vererek doğru bir projeyle bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Zorlama ile bir şey yapamayız bu konuda tüm unsurlarımızla alanlara ineceğiz, öğretmenlerimizle, imamlarımızla, doktorlarımızla bıkmadan usanmadan anlatacağız. Öğretmen olacağız halkımızı eğiteceğiz” diye konuştu.

 

Bu konuyla ilgili hepimiz bu işten payımızı almamız lazım diyen Vali Kılıç “Bu konuyla ilgili hepimizin sorumluluk alarak alana girmesi lazım. 2013 yılındayız bu yılda böyle bir konunun hala gündemde olması üzücü Niğde olarak halkımızla bu sorunu çözeceğiz Allah’ın izniyle” dedi.









Editör: TE Bilişim