Küçük yaşta evlenerek çocuk sahibi olan Niğdeli kadınlar, erken evliliğin önlenmesine yönelik çıkartılan yasayla eşlerinden ayrı çocuklarıyla geçim mücadelesi veriyor.

Niğde’nin Dündarlı kasabasında 23 yaşındaki Dilek Ağrılı ve Bozköy kasabasından 21 yaşındaki Ceylan Gültekin küçük yaşta evlendikten sonra eşleri hapse giren onlarca kadınlardan birileri. Eşleri hapse giren kadınlar çocuklarıyla baba ocağına geri dönerek veya yalnız yaşayarak eşlerinin hapisten çıkmasını hasretle bekliyor.

Niğdeli kadınlar çocuklarıyla tek dilekleri yasanın düzenlenmesi, evlendikten yıllar sonra gelen cezaların kaldırılmasıyla eşlerine kavuşmayı istiyor.

"ÇOCUKLARIMLA ORTADA KALDIK"
Niğde merkeze bağlı Dündarlı kasabasında yaşayan 23 yaşındaki 2 çocuk annesi Dilek Ağrılı, 15 yaşında evlenmesinin ardından 8 yıl sonra erken evliliğin önüne geçmek amacıyla çıkartılan yasayla eşinin 11 yıl hapse mahkum edildiğini söyledi.
Eşiyle severek evlendiklerini belirten Dilek Ağrılı, kocasının hapse atılması ile mağdur durumda kaldığını ifade ederek, "Evlendiğimizde ben 15 yaşındaydım, eşimi küçük yaşta evlilikten cezaevine attılar. Şu an 23 yaşındayım 5 ve 6 yaşlarında çocuklarımla yaşıyorum. Zaten benim babam vefat etti annem de başkasıyla evlendi. Şuan tek desteğim eşim, çocuklarım babalarını soruyorlar. Cezaevine gidiyoruz çocuklarım 'babam bize gelsin' diyorlar. Babam ne zaman gelecek diye soruyorlar çocuklarımı haftaya gelecek diye kandırıyorum. Açık görüşe gidiyoruz çocuklarımın psikolojisi bozuluyor. Kimseden maddi beklentimiz yok Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar bize yardım etsin kocamı hapisten çıkartsın. Benim eşim hurdacıydı, kağıt toplardı evimizin geçimini sağlıyordu ama şu an çok zor günler yaşıyoruz. 2 çocuğum okula başlayacak 11 yıl ne demek 11 yıl kocam olmadan çocuklarımla nasıl geçinebilirim. Devlet kocamı aldı hapse koydu ben ve çocuklarım ortada kaldık. Belki hata yaptık ama ben eşimi çok seviyorum 7 sene sonra ceza çıktı ve hapse koydular. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum. Para falan istemiyorum, yardım istemiyorum. Eşimi istiyorum” dedi.

"CUMHURBAŞKANINDAN, BAŞBAKANDAN BİR ŞEY İSTEMİYORUM SADECE EŞİMİ İSTİYORUM"
15 yaşında evlendikten sonra eşinin 11 yıl hapis cezası almasıyla 2 çocuğuyla ortada kalan 21 yaşındaki Ceylan Gültekin de kocasının hapisten çıkmasını beklediğini belirterek, "Ben 15 yaşında eşimle evlendim. 2 tane kız çocuğum var, 8 sene sonra ceza geldi. Cumhurbaşkanından, Başbakandan bir şey istemiyorum sadece eşimi istiyorum. Köylülerin yardımıyla geçiniyoruz bunları istemiyorum, sadece kocamı istiyorum. Kaynanamın yanında kalıyorum. Maddi durumumuz yok bizim. Ben eşimi istiyorum sadece” diye konuştu.

Ceylan Gültekin’in kayınvalidesi Zeynep Gültekin 20 yaşındaki bir engelli kızı ile yaşadıklarını kocasının olmadığını çocuğunun hapse atılmasıyla büyük sıkıntılar yaşadıklarının gözyaşlarıyla anlattı.

Seslerini duyurarak yasanın düzenlenmesi için yardım bekleyen kadınlar eşleriyle severek evlendiklerini belirterek, "Sevdiysek suç mu işledik? " ifadelerini kullandılar.
Editör: TE Bilişim