Tüm Türkiye'yi günlerdir meşgül eden İstanbul Taksim Gezi Parkı'nda bulunan ağaçların kesilmesi üzerine başlayan protesto ve olayların ardından vatandaşlarda çevreye karşı bilinç daha da güçlendi. 



Niğde Belediye binasının önündeki yarım asırlık çınarlar bir gece de kesilmişti. 


Edindiğimiz bilgiye göre ; Ulukışla'nın kaplıcaları ile ünlü Çiftehan Kasabasında yapılacak bir binaya engel olan elektrik trafosunun taşınması nedeni ile  Tren garı çevresinde bulunan yarım asırlık çınarlar kesilecek. 


Ulukışla'nın tarihi tren istasyonu çevresinde bulunan elektrik trafosu, inşaatı başlanacak olan bir binanın yapılmasına engel oluşturuyor. Çiftehan kasabası halkının belirtiğine göre bu elektrik Trafosu Nasrettin Hoca Parkı çevresine konulacak. Çiftehan halkı ve çevre esnafında   trafonun tesis edilmesi sırasında bir çok 40 - 50 yıllık ağaçların kesileceğinin tedirginliği var. 



Sitemize ulaşan bazı Çiftehan kasabası sakinleri halen Nasrettin Hoca parkı yanında bulunan elektrik trafosunun bina yapımından dolayı kaldırılacağını  trafo için düşünülen yerin ise Parkın içi olduğunu ve trafosunun tesis edilmesi sırasında onlarca 40-50 yıllık ağaçların kesileceğini öğrendiklerini  trafonun farklı bir yere taşınmasını istediklerini belirtiyorlar. 


Bu konuda Sosyal Medya'da gerekli paylaşımlar yapılıyor. ,



NİĞDE BELEDİYE BİNASI ÖNÜNDEKİ AĞAÇ KATLİAMI HABERLERİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYIN

Niğde Belediyesi Ağaç Katliamını Gizledi


Niğde'de böyle de... Başka şehirlerde nasıl?


Niğde Belediyesi’nin Ağaç Katliamına Tepkiler Sürüyor


Editör: TE Bilişim