CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. ölüm yıldönümünde CHP Niğde İl ve İlçe Örgütleri adına  bir mesaj yayınladı. 


İl Başkanı Erhan Adem örgütü adına yayınladığı mesajında; Atatürk’ün ilke ve devrimleri, bölgemizde ve dünyadaki huzur, barış, istikrar arayışlarına ışık tutmakta; daha iyi bir yaşam kurma azmiyle çağdaşlaşmak için mücadele eden bütün halklar, Atatürk’ün mücadelesinden ilham almaya devam etmektedir. Bu bağlamda 10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür. Yolumuzu da, kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta, karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize güç vermektedir.

Hayatının en son anına kadar ülkesine hizmet etmiş olan bu büyük insan; "Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar" demek suretiyle kurduğu cumhuriyete sahip olunmasını ve çok çalışılarak bilimde ileri bir seviyeye çıkılmasını arzu ve temenni etmiştir. 
Büyük liderler için matem değil, fikirlerine bağlılık gerekir' sözünden hareketle bugün tüm umutlar tükendiği anda bir milleti dirilten ülkemizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ün ortaya koyduğu aydınlık Türkiye vizyonunu ve özgürlüğün, demokrasinin önemini hatırlatma günüdür. Bu düşüncelerle Türk milletinin bağımsız, özgür, onurlu bir ulus olarak yaşaması için mücadele etmiş, emperyalizme karşı bayrak açmış, hayatını memleketine adamış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 77'nci yıl dönümünde minnet, saygı ve rahmetle anıyorum" dedi. 

 

Editör: TE Bilişim