Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Merkez İlçe Kongresi, Niğde Hüdavend Hatun Salonunda gerçekleştirildi. Kongrede Mevcut Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı ile CHP Niğde Merkez İlçe Eski Başkanı Atila Soylu’ya ait iki liste seçimlere girdi. Yapılan seçimlerde 370 delegeden 328’i oy kullandı. 201 oy alan Kamil Davarcı Yeniden CHP Niğde Merkez İlçe Başkanlığına seçilirken, diğer aday Atila Soylu ise 118 oy aldı. Kongrede 9 oy ise iptal edildi.

CHP Niğde Merkez İlçe Kongresine, CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, CHP Niğde Eski Milletvekili Doğan Şafak, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, belde belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, delegeler ve partililer katıldı.

Divan Başkanlığını CHP Karaman Milletvekili İsmail Atakan Ünver’in yaptığı kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Faaliyet ve mali raporların okunması ve oylanmasının ardından, başkan adayları Kamil Davarcı ve Atila Soylu birer konuşma yaptılar.

CHP Merkez İlçe Başkanı ve adayı Kamil Davarcı kongrede yaptığı konuşmasında, “Ülkemiz çok sorunlu ve zor bir süreçten geçiyor. Tek adam, tek parti iktidarı sorunları çözme yerine her geçen gün sorunları katlayan bir parti konumuna geldi. İşsizlik patladı, çiftçiler perişan, esnaf haciz kıskacında ve borç batağındadır. Bu bağlamda birlik ve beraberliğimizin önemi her geçen gün artmaktadır. Ben şimdiye kadar görev yapan tüm partimizin yöneticilerine ve üyelerine sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, gerçekleştireceğimiz kongremizin partimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Adayı Atila Soylu ise yaptığı konuşmadı Cumhuriyet Halk Partisi’nin Türkiye genelinde bir ivme kazandığını belirterek, “Partimiz Türkiye genelinde bir ivme kazandı, bunu iyi değerlendirerek Niğde’yi de bu başarının içerisine almamız gerekiyor. Sıkıntılı bir yerel seçim süreci yaşadık, sonuçlar hepimizi üzdü ama bu sonuç bizleri ayrıştırmamalıdır. Hesap kitap yapmadan çıkarsız, umarsız bir araya gelerek el birliği ile bu tabloyu değiştirmemiz gerekmektedir” dedi.

Adayların konuşmasının ardından CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer konuşma yaptı. Gürer konuşmasında ülkenin çok zor bir süreçten geçtiğini ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı olduğunu belirterek, “Ülkemiz gerçekten çok zor bir süreçten geçmektedir ve Cumhuriyet Halk Partisi iktidarına ihtiyacı vardır. Bu bağlamda herkese ayrı ayrı görevler düşüyor. 70 yıldır iktidar olamasakta, her alanda Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Cumhuriyeti savunan bir parti olarak, bu ilkeleri ve düşünceleri savunan partinin temsilcileriyiz” dedi.

CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem ise kongrede yaptığı konuşmasında, “Partimizin birlik, bütünlük, huzur ve uyumlu çalışmaya ihtiyacı vardır. Çatışma, kavga, ihanet, uyumsuzluk ve geçimsizlik gibi birçok faktör partimize zarar veriyor. Partimiz için değişim ve gelişim elbette her zaman iyidir. Ancak geriye doğru bir dönüşüm hiçbir zaman iyi değildir. Birlik ve beraberlik içerisinde demokratik bir ortamda gerçekleştirdiğimiz Merkez İlçe Başkanlığı kongremizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim