CHP İl Başkanı Erhan Adem açıklamasında ‘’CHP bağımsızlık mücadelesini yürüten Anadolu ve Rumeli Müdafaa i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak, Mustafa kemal Atatürk tarafından 9 Eylül 1923 yılında kuruldu. Kapitülasyonlar sonucu emperyalist ülkelerin pazarı durumuna düşmüş bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu gerçekleştiren dünyanın en köklü ve ülkenin en eski siyasi örgütlenmesini gerçekleştirdi. CHP kuruluşundan itibaren Türkiye’nin mimarında, iktisadi yapılanmasında, çok partili rejime geçişte, demokrasinin temel hak ve özgürlüklerinin gerçekleşmesinde, sosyal devletin oluşmasında, emekleri ve emek verenleriyle beraber bugüne kadar gelmiştir’’ dedi.

Adem ‘’CHP kurulduğu günden bugüne Atatürk ilke ve devrimlerinin, özgürlüklerinin, demokrasinin ve insan haklarının yılmaz bekçisi olmuştur. Cumhuriyet’in ilk yıllarında olduğu gibi kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu ilkelerden asla taviz vermeden bugünde halkımız ve ülkemiz için Cumhuriyet’imizin korunması, refahın artırılması, içeride ve dışarıdaki hainlere fırsat verilmemesi için çalışıyor. Kendi saltanatları ve istikballeri uğruna her şeyi mubah sayan, ülkemiz içerisini kan gölüne çeviren, kendilerini kurtarma dertlerine düşenlerle mücadele etmek ve tüm karanlık planlarını ortay dökmek için siyaset yapıyoruz. CHP bu ülkede savaşı bitirip huzuru getiren, Cumhuriyet’i kuran ve ona sahip çıkan, halkıyla yürüyen, hiçbir ayrım yapmadan tüm kesimleri kucaklayan partidir. CHP Türkiye’dir’’ dedi.

Hiçbir hesap insanımızın canından daha değerli değildir diyen Adem ‘’Halkıyla birlikte gözünü kan bürümüşlere ve iktidarını sürdürmek için her yolu mubah sayanlara dur diyecek olan, halkın ve Atatürk’ün partisi CHP’dir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ve demokrasiyi kuran parti olarak, Türkiye’nin aydınlık geleceğini hedefleyen, ezilenlerin ve halkın partisi olarak halkımızı kucaklamaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Halk Partisi’nin 96. Kuruluş yıldönümünü örgütümüz ve tüm halkımız adına kutlarım’’ dedi.

İl Başkanı Adem, aynı zamanda 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte tüm öğrenci, öğretmen ve velilere hayırlı olmasını dileyerek başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim