Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkan Vekili Faruk Kabadayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile kutlama mesajı yayınladı. 


 CHP Niğde Merkez İlçe Bakan vekili Faruk Kabadayı mesajında; 23 Nisan 1920 İlk Türkiye Büyük Millet Meclisinin toplandığı gün olması ve buna mukabil TÜRK Halkının egemenliğini ilan etmesi ile Atatürk 23 Nisan 1924’te “23 Nisan” gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. 23 Nisan’a bir Çocuk Bayramı gözüyle bakmak yeterli değildir. Üzerinde durulması gereken “ULUSAL EGEMENLİK” kavramıdır, neden 23 Nisan 1929 NEDEN ÇOCUKLARA ARMAĞAN EDİLDİĞİ’dir.

Atatürk çocukları çok sever, yakından ilgilenirdi. Savaş yıllarının en kötü koşullarında bile, çocuklarla yakından ilgilenmiş ve bir çok çocuğu koruması altına almıştır. Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yapılan çalışmaları sürekli takip ederek, kurumun tam anlamıyla işlevini yerine getirebilmesi için büyük gayret göstermiştir. Çağdaş ve mutlu Türkiye’yi çocuklarda görür, her fırsatta çocuklarla sohbet etmekten hoşlanır, adeta onlarla dertleşirdi. Ülkenin gelişip yükselmesinin çocukların iyi şekilde yetiştirilmesiyle sağlanabileceğine inanır, Milli Eğitim işleri ile yakından ilgilenirdi.

Atatürk gibi dahi bir lider dışında kimsenin aklına meclisin açılışını çocuk bayramı olarak kutlamak gelmezdi. O belki de bunu resmi bir tören olmaktan kurtarmanın yollarını ararken içindeki çocuk sevgisiyle de birleşince böyle bir fikir bulmuştu. Böyle bir gün sayesinde geleceğin büyüklerine de umut dolu bakabileceklerdi.

Türk çocuklarının bütün zorlukları aşabilecek kabiliyette olduğuna inanmıştır. 1922 yılında Bursa ilini ziyaretinde kendisini karşılayan çocuklara şöyle seslenmiştir. “ Küçük hanımlar, küçük beyler ! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizlersiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.”

Bugünün küçükleri, yarının büyükleri olacaktır ve ülkenin yönetimini ileride ellerine alacaklardır. Ülke sorunlarına şimdiden sahip çıkmalarından daha doğal bir durum olamaz. Çocuklarımıza bunun bilincini vermek gereklidir. ULUSAL EĞEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI törenlerinde bunu vurgulamakla, çocuklarımızı ileriye dönük yetiştirmekle geleceğimizi güven altına almış oluruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğini cumhuriyet çocuklarına emanet eden Atatürk diyor ki: “Türk çocuklarındaki kabiliyet her milletinkinden üstündür. Türk kabiliyet ve kudretinin tarihteki başarıları meydana çıktıkça, büsbütün Türk çocukları kendileri için lâzım gelen hamle kaynağını o tarihte bulabileceklerdir. Bu tarihten Türk çocukları bağımsızlık fikirlerini kazanacaklar, o büyük başarıları düşünecekler, harikalar yaratan adamları öğrenecekler, kendilerinin aynı kandan olduklarını düşünecekler ve bu kabiliyetle kimseye boyun eğmeyeceklerdir.”

Bizler de Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeli ve bayramımıza sahip çıkmalı onu yüceltmeliyiz. Gelecek nesillere bu gelenekleri aktarmalıyız. Eğitimimizi alıp toplumu olumsuz düşüncelerden ve yanlış davranışlardan arındırmalıyız. Çocuklarımızın birlikte eğlendiği , mutlu ve huzurlu bir ülke yaratmalıyız.

Ama bakıyoruz ki ! Bayramlarımız bile bayram olmaktan çıkartılarak bu hükümet sayesinde sadece çelenk töreni haline dönmüştür. Geleceğe umutla bakan, ufku geniş çocuklarımız olması gerekirken, umut dolu olması gereken beyinleri umutlarını yitirmektedir. Bizim için çocuklarımızın geleceği her zaman ön planda olmuştur.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Biz de dili, dini, ırkı ne olursa olsun tüm çocukların bu özel gününü kutluyoruz" dedi




Editör: TE Bilişim