CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem; “ Kurtuluş Savaşımızın görkemli başarısının bir ürünü olan Cumhuriyetimiz,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün arkasından gözünü bile kırpmadan ölüme giden on binlerce şehidin kanıyla kuruldu. Mustafa Kemal Atatürk’ün 10.Yıl Nutku’ndaki ifadesi ile “En büyük bayramımızdır. Ve bu bayram, onurlu bir halkın ulusal birlik ve beraberliğinin ürünüdür” dedi.

Adem; “ Cumhuriyet’in kurucuları, gelecek kuşaklara birinci görev olarak ‘’Türk bağımsızlığı ve Türk Cumhuriyeti’nin sonsuza dek korunması’’ sorumluluğunu vermişlerdir. Varlığımızın ve geleceğimizin biricik temeli budur. Bu sorumluluğu yerine getirirken dayanacağımız güç ise, geçmişten bize kalan devrimci mirastır. Bu miras, bize, diğer uluslara tabi olmayı değil, bağımsız olmayı, düşman olmayı değil, eşit koşullarda bir arada olmayı, haksızlıklar karşısında susmayı ve sinmeyi değil, mücadele etmeyi ve direnmeyi öğretmiştir. Bugün tersine işletilmekte olan çarka karşı, sesimizi yükseltmek hepimizin öncelikli görevi olacaktır. Bir çağdaşlaşma devrimi olan Cumhuriyet; ekonomiden eğitime, tarımdan şehirciliğe, kültürden sanata bir milletin yeniden varoluş destanıdır. Ancak;  Bugün  demokrasiyi amaç değil, kendi ümmetçi anlayışlarını gerçekleştirmek için araç olarak gören zihniyet hala görev başındadır. Bu zihniyet emperyalist güçlerin de desteğiyle, Lozan Antlaşması’yla elde edilen kazanımları pervasızca yok etmeye çalışmaktadır. İçinde bulunduğumuz dönem, siyasal iktidarın faşizan politikalarının, her türlü haksızlığın ve hukuksuzluğun yaşandığı, yargının ve adaletin çöktüğü, ekonominin alt üst olduğu  ve ülkeyi yönetemeyen bir zihniyetle karşı karşıya kaldığı bir dönem olarak tarihe geçmiştir” diye konuştu.

CHP İl Başkanı Adem; “ Cumhuriyetin temel nitelikleri tartışmaya açılmakta, üniter devlet yapısı hedef alınmakta, devrim yasaları çiğnenmekte, Türkiye bir karanlığa doğru sürüklenmektedir. Cumhuriyetimiz, gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerle ve dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle;  Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıldönümünde, ulusumuzun Cumhuriyet Bayramını büyük bir onur ve kıvançla kutluyor, bizi bir arada barış içinde yaşatan, tarihimizin en büyük çağdaşlaşma ve değişim hamlesi olan Cumhuriyetimizin  kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun kahraman silah arkadaşlarını, bu toprakları yurt yapan şehitlerimizi ve gazilerimizi, sonsuz gönül borcu ve şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.
                               
 
Editör: TE Bilişim