Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Cumali İnce, Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Erhan Adem’in, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin askıda ekmek kampanyasına “destek” açıklaması ile ilgili değerlendirmesine” Halkın gündeminden düşenlerin, ucuz söylemlerle gündemde kalma çabasından başka bir şey olmadığını” ifade etti. İnce, “ülkenin içinde bulunduğu durumlarla ilgili hiçbir somut çözüm önerisi sunamayıp, sadece laf üretenlerin; varlığını Türk Devletine ve Türk Milletine adayan liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey ile ilgili değerlendirme yapmaya kalkmaları kelimenin tam anlamıyla bir çaresizlik göstergesidir.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Niğde İl Başkanı Cumali İnce açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Sayın Erhan Adem, tıpkı kendi genel merkezinin yaptığı gibi ucuz hesaplar peşine düşmektedir. Ancak gözden kaçırdığı öyle bir husus var ki ne yaparsa yapsın toplum tarafından karşılık görmeyecektir. Ve bu durum muhalefette bir özgüvensizliğe yol açmaktadır. Bu güvensizliğin temelinde de siyasi mücadelelerinin merkezine milleti ve devleti koymamaları olmuştur. Bunun sonucunda da Cumhuriyet Halk Partisi, yerel ve genel meselelere çözüm üretememenin verdiği çaresizlikten dolayı kısır polemiklerle gündemde kalma telaşına kapılmıştır. Toplumda karşılık bulamamanın verdiği özgüvensizlikle yersiz ve çözüm odaklı olmayan eleştiriler yapan CHP Niğde il başkanı sayın Erhan Adem’e vakıf kültürünün Türk İslam geleneğinin yongası, mihenk taşı olduğunu hatırlatmak isterim. İslam Ansiklopedisinde vakfın tanımı şöyle yapılmaktadır;     

“Vakıf yapan kişi feragatin ve başkalarına yardımcı olmanın mutluluğunu; vakıftan yararlanan kişi ise, bir ihtiyacını karşılamış olmanın hazzını duymaktadır. Bu, birbiriyle çelişmeyen ve biri diğerinin hazzını azaltmaksızın dalgalar halinde cemiyetin bütün fertlerini saran ve bu yönüyle sürekliliği amaçlayan bir hizmetler bütünüdür.” Askıda ekmek kampanyası da bu kültürün, sosyal toplumun en güzel tezahürlerinden birisidir.

“Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerifini alıp bunu kültürümüze zarif bir şekilde nakşeden ecdadın yolunu şiar edinen ve bunun en güzel örneklerinden birisi olan askıda ekmek kültürünü devam ettiren genel başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’e teşekkür ederim.

Asırlardan beri Türkiye’nin değil bütün dünyanın en büyük problemlerinden olan sınıf farklılığı ve gelir adaletsizliği gibi önemli fakat çözümü bulunamamış sorunları gündeme getirirken çözüm üretmeyen tek amacı demagoji yaparak, gayesi basit politik çıkar olan, ekmeğini gariban vatandaşımızla paylaşmak yerine, vatan toprağını PKK/HDP ile paylaşmak isteyen ve onlarla ortaklık güden güruhun, derdi; Milleti, Memleketi ve Devleti olan ülkücü hareketi anlamasını beklemek biraz haksızlık olacaktır. Ama hiç olmazsa Milliyetçi Hareket Partisi’nin, devlet ve millet için verdiği mücadeleye, milletimiz için dayanışmanın ve yardımlaşmanın önemli olduğu bu günlerde saygı duymalarını rica ediyoruz" dedi

Editör: TE Bilişim