23 Nisan 1920 Türk Milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilan ettiği tarihtir.

Tüm dünyaya kardeşlik mesajlarının verildiği ve her türlü sorunun elele kardeşçe çözülmesi gerektiğinin hatırlatılması bakımından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çok büyük önem taşımaktadır.23 Nisanları anlamayanlar barış ve kardeşliğin önemini kavrayamazlar.

Saltanatın kaldırılışını ve Türkiye Cumhuriyet'inin kuruluşunun öncüsü olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'in açılışı; egemenliği halka yansıtan anlamlı ve önemli bir gündür.Aynı zamanda büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün geleceğimiz olan çocuklara armağanıdır.

Mustafa Kemal ATATÜRK'ün her düşüncesi,görüşü ve yaklaşımı çözüme giden yoldur.Çocuklara olan sevgisi onların geleceğimiz olduğunun bilincini ortaya koymuştur.Büyük Önderimizin bu muhteşem mirasına sahip çıkmak hepimizin asli görevi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Ebedi Başkomutanımız büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçen kahramanlarımızı minnet ve şükranla anıyorum.

Geleceğimiz olan çocuklarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramlarını en içten dileklerimle kutluyorum.

Editör: TE Bilişim