Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 10 kişilik ekip, atık yağların çevreye verdiği zararın görsel verilerle anlatıldığı broşürleri cadde ve sokaklarda ev ve işyerlerine dağıtıyor.

Bitkisel atık yağların neden rastgele dökülmemesi gerektiği, denize, akarsuya ve göle ulaşan bitkisel atık yağların bu alanlarda yaşayan canlı türlerine verdiği zararların göz önüne serildiği broşürde Avrupa Birliği ülkeleri ile Türkiye arasındaki toplanan atık yağların oransal kıyaslaması yer alıyor. Herhangi bir Avrupa ülkesinde kişi başına düşen atık yağ miktarı 2.4 kilogram olarak belirlenirken bu ülkelerde toplanan atık yağ miktarı 1.5 kilogram ile 2.2 kilogram arasında değişiyor. Türkiye'de ise toplanan atık yağ miktarı kişi başına 200 gram olarak hesaplanıyor.

Niğde Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, 1 litre bitkisel atık yağın 1 milyon litre suyu kirletebildiğine dikkat çekerek, vatandaşların; atık yağları geri kazanım yoluyla değerlendirilmesi için oluşturulan toplumsal projelere destek vermesini istediler.

Editör: TE Bilişim