Cansuyu Derneği Niğde İl Temsilcisi Yalçın Kızıldeniz Elazığ Depreminde Mağdur olan Vatandaşlar için Niğdelilerden Yardım elini uzatmalarını istedi. Bu konuya duyarsız kalmayan Niğdelilerden ve özellikle Atasanayi ve Eski Sanayi Esnaflarına Duyarlılıkları icin çok teşekkür etti.

Merkez üssü Elazığ/ Sivrice olan ve Malatya başta olmak üzere çevre illerde de yoğun şekilde hissedilen depremin ardından birçok bina yıkıldı. 41 vatandaşımızın vefat ettiği ve binin üzerinde yaralının bulunduğu deprem sonrası bölgede seferberlik ilan edildi. Arama kurtarma çalışmaları sona ererken bölgedeki acil yardımlar sürüyor.

Bölgedeki yaraları sarmak üzere acil kriz masası oluşturan Cansuyu Derneği, AFAD ile işbirliği halinde depremin meydana geldiği ilk andan itibaren depremzede vatandaşların yaralarını sarmak için çalışmalarına devam ediyor.

Acil ihtiyaç olarak battaniye, mont, gıda, ayakkabı gibi yardımlarında bulunan Cansuyu, bölgedeki bir diğer acil ihtiyaç malzemesi olan bin 400 adet i ısıtıcıyı tedarik ederek mağdur vatandaşların olduğu alanlara gönderilerek dağıtımı gerçekleşti. Depremde mağdur olan vatandaşların yaralarını sarmak için seferber olan Cansuyu ekipleri, depremzedelerin yanında yer almaya devam ediyor.

Meydana gelen deprem sonrası milletimize baş sağlığı dileyen Cansuyu Derneği Niğde İl Temsilcisi Yalçın KIZILDENIZ : “Elazığ Sivrice merkezli meydana gelen sonrası 41 kardeşimiz Hakk’ın rahmetine kavuştu binin üzerinde yaralı var. Vefat eden kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize baş sağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize de Allah’tan acil şifalar diliyorum.” dedi.

Çalışmaların aralıksız devam ettiğini belirten KIZILDENİZ: “ Olayın olduğu ilk saatlerden itibaren ekiplerimiz arazide tespitlerini yapıp acil yardımlarına başladılar. İlk olarak deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlarımıza gıda, battaniye, giyim yardımları yaptık daha sonra ısıtıcılar gönderdik. AFAD ile istişareli bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cansuyu Derneği olarak üzerimize düşeni yapıyoruz, kardeşlerimizin yaralarını sarmak için elimizden gelen gayretle çalışacağız.” dedi.

Editör: TE Bilişim