İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklamasını sunuyoruz.

 

Dün  18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin doksan yedinci yıldönümünü kutladık.

 

   Tarihe altın harflerle  “Çanakkale Geçilmez” sözünü yazdıran Mustafa Kemal Atatürk zaferi şöyle anlatıyor; “Karşı siperler arasında mesafe 8 metre, yani ölüm muhakkak… Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasına tümüyle düşüyor, ikincidekiler onların yerine gidiyor… Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceğini biliyor, en ufak bir tereddüt bile göstermiyor… Okuma bilenler ellerinde Kuran-ı Kerim cennete girmeye hazırlanıyorlar. Bilmeyenler Kelime-i Şahadet çekerek yürüyorlar.. Çanakkale muharebesini kazandıran bu yüksek ruhtur!”

Milli Kurtuluş Savaşını kazandıran, Türkiye’yi her yönden bağımsız, egemen, kalkınmış, çağdaş bir ülke haline getiren de yine aynı ruh olmuştur. Kanla irfanla kurulan, bebeği yerine mermiyi saran, iki çift çorabından birini ordusuna veren, 20 yaşında kadın haliyle Fransız askerlerini bir vadiye hapseden, cepheden cepheye koşarak yoksulluk ve imkânsızlıklar içinde yaşama geçirilen Cumhuriyetimiz bugün kuruluş yıldönümünü kutlayamaz noktaya gelmiştir.

Çanakkale’de o dönemin en büyük emperyalist gücü İngiltere başta olmak yedi düveli dize getiren yüce Türk Milleti güvenliğini kendi sağlayamazmış gibi 1952 yılında, üstelik Kore’de yüzlerce şehit de vererek, NATO’ya üye oldu. Bir bakıma kendi idam fermanını da yazmış oldu. Komünizme karşı kurulduğu söylenen NATO her ne hikmetse Sovyetler Birliği dağıldığı halde varlığını sürdürüyor. Yurtta barış cihanda barış ilkesinden uzaklaşan ülkemiz daha dün Afganistan’da 12 evladını yitirdi. Suriye ile bir savaşa girmemiz ise an meselesi.   

           

Amerikanın Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) kapsamında enerji kaynaklarını kontrol etmek istediği kirli bir savaşta, mazlum ülke Afganistan’da askerimizin görev yapmasını doğru bulmuyoruz. Türk askeri Afganistan’dan çekilmeli NATO’dan da çıkmalıdır.

Amerika ve İsrail’in çıkarları doğrultusunda, milletimizin büyük çoğunluğunun karşı olduğu, Suriye’ye müdahalede bulunulması da Malatya’nın Kürecik ilçesinde kurulan füze kalkanı da Türkiye’nin çıkarlarına aykırıdır.

İşçi Partisi olarak Afganistan’da hayatını yitiren 12 askerimizin ailelerine başsağlığı diliyor, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere Çanakkale’de şehit düşen askerlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz.

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 

Editör: TE Bilişim