Çanakkale Savaşında vatan savunmasının destan öyküsünü yansıtan “Çanakkale Gezici Müze Aracı” Niğde’de yapılan törenle ziyarete açıldı.


Başbakanlık Basın Yayın Dairesi Başkanlığınca Çanakkale savaşlarının yıl dönümü münasebetiyle hazırlanan “Çanakkale Savaşları Gezici Müzesi” açılışına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın yanı sıra, Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Garnizon Komutanı J. Kd. Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcıları Hacı İbrahim Türkoğlu ve Abdullah Uçgun, Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Kurum Müdürleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

24 Şubat-2 Mart tarihleri arasında halkımızın ve öğrencilerimizin ücretsiz olarak gezebileceği “Gezici Müze” aracının açılış töreni konuşmasında Vali Kılıç: “Çanakkale Savaşları tüm boyutlarıyla unutulmamalı ve de yeni nesillere sık sık anlatılması gereken tarihimizin mümtaz sayfalarından birisidir. Dünyanın büyük devletlerine karşı ezici bir zafer kazandığımız ve bugünlerimize doğrudan tesiri olan Çanakkale savaşında bizi düşmana karşı savunan tüm askerlerimize, mermi taşıyan analarımıza ve ekmeğini bölerek yardım eden iki önceki neslimize minnettarlık duyuyor ve onları saygıyla anıyorum. Çanakkale ruhunun yeniden canlandırılması nedeniyle emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Çanakkale Savaşında Gelibolu yarımadasındaki cephelerden toplanan mermi, şarapnel parçası, savaşan askerlerimize ait su mataraları, yüzükler, çakmaklar, kıyafetler ve o dönemi anlatan resimlerin yer aldığı gezici müze aracı ziyaretçilerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu. 




















Editör: TE Bilişim