Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi  tarafından organize edilen “Can Kerkük Canan Kerkük” konulu program büyük beğeni topladı.
 
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Altunhisar Kaymakamı Ercan Kayabaşı, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin, Fakülte Dekanları, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar yaptı. Konuşmasında, uluslararası güçlerin dünyadaki bölgesel, siyasi ve ekonomik sorunları çözmekte yetersiz kaldığını ifade eden Rektör Kar, 2. Dünya Savaşı sonrası kurulan ekonomik ve siyasi düzenin artık işlemediğini belirtti.
 
Açılış konuşmasının ardından “Yeni Gelişmeler Işığında Ortadoğu” konulu konferansıyla kürsü alan Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Şahin ise yaptığı konuşmada Ortadoğu sınırlarının o bölgedeki güç sahibi devletlerin çıkarları doğrultusunda değiştiğini dile getirerek şunları kaydetti:
 
“Bağdat, Musul, Rakka, Halep ve Şam gibi önemli Ortadoğu kentlerinin 10 yıl önceki durumları ile şimdiki durumlarına bakacak olursak, o kentlerin nasıl ortadan kaldırılmak istendiğini, nasıl yıkıldığını, hayatların nasıl yok edildiğini, medeniyetin nasıl parçalandığını göreceksiniz. Ortadoğu’ya hegemonya uygulayan ülkelerin istediği, o bölgede bir terör koridoru oluşturup bunu istediği zaman istediği ülkeye uygulayabilmektir. Bu devletler Ortadoğu halkının iradesini uygulamasını ve bölge kaynaklarını kullanmasını istemezler. Dünyanın en kaliteli petrolüne sahip bölgede, halk sefalet içinde yaşamaktadır. Sürekli ayrıştırılan bu bölge ile ilgili alınan kararların Ortadoğu aleyhine olmasından uzak durulmalıdır.”
 
Soru cevap kısmının yoğun ilgi gördüğü konferansın ardından program, Öğr. Gör. Mesut Arslan tarafından düzenlenen “Kerkük Türküleri” isimli konser ile devam etti.
 
Konserde seslendirilen; Kerküğün Zindanı, Dağlar Başı Alaydım, Hel Hele Verin Geline, Gözleri Fettan Güzel, Kerkük Divanı, Felek Sen Ne Feleksen, Mum Kimin Yanan Kerkük, Altun Hızma Mülayim, Sen Bir Yana Bir Yana, Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım, Evlerinin Ögü Mermer Döşeli (Zeynel’im) isimli Kerkük Türküleri dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
 
Program, plaket ve çiçek takdiminin ardından sona erdi.
 
Editör: TE Bilişim