Bor İlçe Müftülüğünün hazırladığı, Cami ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle kutlama programı gerçekleştirildi. 

Bor’da yapılan kutlama etkinliği Bor Sokullu Mehmet Paşa Cami yanında bulunan çay bahçesinde yapıldı.

Her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen Cami ve Din Görevlileri haftasına Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Müftüsü Cafer Kılınç, Niğde İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tecimer, kurum amirleri, siyasi parti yöneticileri, oda başkanları, muhtarlar, camii görevlileri ve Bor halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Kavuklu köyü camii imam-hatibi Vedat Demirbaş'ın Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlandı. Programa, Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından imam-hatip olarak görev yapan din görevlilerini temsilen Bor Çayırlı Camii imam-hatibi Mustafa Ertem'in konuşmasıyla devam edildi.

Mustafa Ertem'in konuşmasının ardından da Sokullu Mehmet Paşa Camii müezzini Yusuf Yüksel günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra ise Ömer Öztürk, Recep Baştürk ve Yusuf Yüksel tarafından ilahi dinletisi gerçekleştirildi.

İlahi dinletisinin ardından da Bor Müftüsü Cafer Kılınç bir açıklama yaptı. Kılınç yapığı açıklamada: "Öncelikle bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden yüce Allah'a binlerce kez şükürler olsun. Peygamberimiz Hz. Muhammed'e (sav) de salat ve selamlar olsun. Camilerimiz hayatımızın merkezleridir. Bunun en güzelini Bor ilçemizde yaşıyoruz. Eskiden camii merkezli bir hayat oluşurdu. Camiiler kurulur binalar onun etrafına yapılırdı. Yani din merkezli bir hayat vardı. Son zamanlarda ise tam tersi oldu." dedi.

Huzurun daima İslamda olduğunu belirten Kılınç sözlerine şöyle devam etti: "Bizi yaratan mevlamız, bizi herkesten iyi bilir. Öyleyse onun bize sunduğu bir hayat sürmemiz gerekirken, malesef zevkimize, keyfimize göre bir hayat sürüyoruz. Bu da bizi huzurlu etmedi. Camilerimiz sıradan bir bina, dört duvarın oluşturduğu bir yer değildir. Camilerimiz gönlümüzün ve milletimizin huzur yerleridir. Devletimizin paidar, milletimizin bahtiyar olması için camii evrenindeki değerine kavuşmalıdır.

Camilerden uzaklaştıkça huzurdan uzaklaştığımızı bilmeliyiz. Yüce Allah bizlere günde beş defa randevu veriyor. Gelin huzuruma ben sizi kabul ederim diyor. Ama malesef rabbim randevu verirken biz çeşitli bahanelerle gidemiyoruz. Rabbim Allah'ın davetine icabet eden kullarından eylesin. Camilerimiz ihmal edilecek mekanlar değil, imar edilecek mekanlardır." dedi.
İlçe Müftüsü Cafer Kılınç'ın konuşmasının ardından görevine yeni başlayan imam-hatiplere çeşitli hediyeler takdim edilirken hatıra fotoğrafı çekinildi ve program son buldu.
Editör: TE Bilişim