Niğde’de her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ bu sene 12-18 Ekim tarihleri arasında kutlanacak. 

Niğde Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Camiler ve Din Görevlileri etkinleri kapsamında yapacakları etkinlikler, vatandaşların daha çok camilerle kucaklaşmalarını sağlayacaklarını söyledi. Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar: "Her yıl olduğu gibi bu yılda camiler ve din görevliler haftası etkinliklerimiz başladık. İlk defa Kendirli Cami’sinde “Camilerde Huzurda Buluşuyoruz Gençlerimiz, Cemaatimiz Camilerde Huzurda Buluşuyor” adı altında sabah namazından sonra bir program icra edildi. Protokol ziyaretleriyle, hastanelerde yatan hastalarımızı, esnaflarımızı, iş adamlarımızı ziyaret edip günün anlam ve önemini anlatacağız. Kadınlarımıza özel programlarımız ve konferanslarımız var. Salı günü (Bugün) saat 14.00’ da Şerife Pelit Camisinde özel bir programla bayanlara hitap edilecek. Bunun dışında Perşembe günü sabahleyin saat 09.30’da Kültür Merkezinde protokol üyelerimizin, halkımızın, din görevlilerimizin kaynaşmasıyla bir program düzenleyeceğiz. Camilerimize büyük katkılar sağlayan hayırsever iş adamlarımıza plaketler takdim edeceğiz” dedi. Dışarı camide mevlit ve hatim programı düzenleyeceklerini ifade eden Gürpınar: “Gerek camilerimizde görev yapıp vefat eden ve camilerimize cemaat olarak gelip vefat eden cemaatimizin ruhlarına hitaben hadisi şerifler okutulacak. Perşembe günü akşam namazıyla yatsı namazı arasında Dışarı Camide mevlit ve hatim programımız var. Ayrıca bu hafta münasebetiyle ilimizde yapımları devam eden camilere temelleri atma temelleri atılan camilerin inşaatlarının hızlandırarak bir an önce bitirilme çalışmalarını hızlandırmaya onlara dikkat çekmeye çalışıyoruz. Bütün camilerimizin, kuran kurslarımızın bu çerçevede ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz” diye konuştu.

Gürpınar, "Geçmiş yıllarda cami ve gençlik ve cami ve aile gibi konuları ana tema olarak işlemiştik. Bu yılda ise 'Camilerimizde Huzurda Namazda Buluşuyoruz' ana temasıyla camilerimizin huzur esenlik dini olduğunu tescil eden dinimizin bu güzelliklerini camilerimizi de Allah’ın huzurunda buluşma şeklinde özetleyerek bütün vatandaşlarımızı beş vakit namaz da Allah’ın huzurunda saf olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.


Editör: TE Bilişim