Niğde ve Bor İlçesinde  1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası düzenlenen programla başladı.



Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün kongre salonunda düzenlenen programa Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, Niğde Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Seyfullah Öselmiş, İl Müftüsü Alaadin Gürpınar, kurum müdürleri, müftülük personelleri ve vatandaşlar katıldı.

Program kuran’ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından Diyanet İşleri bakanlığı tarafından hazırlanan sine vizyon gösterisiyle devam etti. Programda konuşan Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Camiiler ve din görevlileri haftasının önemine vurgu yaptı. Müftü Gürpınar, “1986 yılından beri tam 30 yıldır camiler ve din görevliler haftasını ekim ayının ilk haftasını coşku ile kutluyoruz. Hafta vesilesiyle paneller, açık oturumlar, çeşitli faaliyetler tertipliyor cami ve camiye cemaat olma ve camiye dikkat çekme anlayışımızı yenilemeye gayret sarf ediyoruz. Camilerimizi sosyal hayatın merkezi kılmaya cami, mabet ve camide birlik anlayışımızı güçlendirmeye gayret sarf ediyoruz. Vatandaş soydaş ve dindar kim olursa olsun, cami Allah’ın evi herkesi davet ediyoruz. Bu şuur etrafında birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, sevgiyi ve saygıyı perçemle meye çalışıyoruz. Camiye vurgu yapıyor. Bu hafta vesilesiyle özellikle bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz.” dedi. 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise, cami yapmanın çok doğru olduğunun fakat camilerin içerisinin ve kuran kurslarının doldurulmasının çok daha önemli olduğunu söyledi.

Programda bir konuşmada Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu yaptı. camilerin inancımız ve toplumumuz açısından çok önemli olduğunun söyleyen Vali Peynircioğlu, “ Camiler ve Din görevliler haftasının ayrı bir hafta olarak kutlanması bir farkındalık yaratılması açısından çok önemli. Tabi camiler zaman içerisinde fonksiyon değiştirmişti daha doğrusu bazı fonksiyonlarını yitirmiş bunu hepimiz görüyoruz. Bildiğimiz gibi asrı saadette camiler sosyal hayatın tam merkezindeydi. İstişarelerin toplantıların çeşitli etkinliklerin yapılma mekanıydı. Sadece namaz kılma değil idi o dönemlerde çok daha etkin bir şekilde kullanılıyordu. bu zamanlarda ise fonksiyonlarını yitirmiş sadece namaz kılmak için kullandığımız mekanlar haline gelmiş. İnşallah bu fonksiyonların asrı saadetteki fonksiyonun tekrardan camilerimize kazandırılması için bu tür toplantıların ve etkinliklerin vesile olacağına inanıyorum. Çünkü gerçekten İslam da inancımızda camilerin çok önemli bir yeri var ve bunun şuurlaşması adına, insanlarımızın daha şuurlu olabilmesi adına il milli eğitiminde camilerde kuran kurslarında en iyi eğitimi vereceğini biliyoruz.” diye konuştu. Konuşmaların ardından dua edilerek program sona erdi.

Bor İlçesinde de Müftülük tarafından Bor Paşa Camii bahçesinde etkinlik düzenlendi. Günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı. 


 
Editör: TE Bilişim