Çamardı Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammedin dünya gelişinin 1446 . yıl dönümünde anmak ‘Onu Anıyoruz’ adı altında  program düzenledi.  

  Kültür Merkezini toplantı salonunda düzenenen programa AK Parti Niğde Milletvekili Erdoğan Özegen, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Rifat Özkan, Çamardı Kaymakamı Batuhan Bingöl, Ömer Halidemir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Bayrak, ,  İl Milli Eğitim Müdürü, Halil İbrahim Yaşar, kurum müdürleri, STK temsilcileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

  Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Çamardı Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi müdürü Abdulgani Özkan’ın konuşmasıyla devam etti.

  Dünya insan olmanın gerektirdiği ne kadar fazilet varsa hepsini en kamil şekli ile Allah Resulü'nde(SAV) görüldüğünü söyleyen Müdür Özkan, ‘‘ Söze Sadakat insana değer çocuklara Şefkat kadına değer onunla gerçek anlamına kavuştu.

  O yetimdi ve yetimlerle özel ilgilenirdi. Bir defasında işaret parmağı ile Orta parmağını göstererek ben ve yetime bakanlar cennette bu iki parmak gibi yan yana duracaklar buyurdu.

  O devlet başkanı idi Bir gün yanına gelip heyecanlanan bir bedeviye sakin ol Ben senin bildiğin devlet başkanlarından değilim Ben fakirlikten dolayı kurutulmuş et yiyen kadının çocuğuyum buyurdu.

  Hz Ayşe'ye evdeki konumu sorulduğunda onu elbiselerinin söküklerini elleriyle diken ve ev işlerinde ailesine yardım eden bir eş olarak anlatmıştı.
  Hz Aişe annemize onun ahlakı sorulduğunda Siz hiç Kur'an okumuyor musunuz onun ahlakı kurandı buyuruyor. Suretini yine ve en güzel Ayşe annemiz söylüyor Hazreti Yusuf'u görünce ellerini doğrayan Mısırlı Kadınlar, benim Muhammed'imi görselerdi başlarını keserlerdi.’’ dedi.
  Müdür Abdulgani Özkan’ın konuşmasından sonra öğrenciler tarafından hazırlanan İlahiler, şiirler okundu ve öğrencilerin hazırladığı semazen gösterileri yapıldı.

  Niğde genelinde Çamardı Şehit Muttalip Soylu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen Peygambere mektup ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri taktim edildikten sonra program sona erdi.

 
Editör: TE Bilişim