Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur Fertekligil Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı ziyaret etti.

 

Dışişleri Bakanlığı’nın tanıtım faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulunmak amacıyla Niğde’ye gelen Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Birnur Fertekligil Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ı makamında ziyaret etti.

 

Ziyaret kapsamında faaliyetler hakkında bilgi veren Fertekligil; “Sayın Bakanımız göreve geldiklerinde kamu diplomasisi programları faaliyetlerini başlattılar. Bizlerde bundan çok mutlu olduk. Bu çerçevede büyükelçilere, çeşitli vilayetlere giderek Vali ve Belediye Başkanlarımızla tanışmalarını, o vilayetlerin özelliklerini öğrenmelerini, biraz kendimizi tanıtmamızı, üniversite öğrencilerine dışişlerine girmeye ilgi duyanlar varsa onları yönlendirmek ve aydınlatmak üzere konferanslar vermeyi ve bu tür faaliyetleri gerçekleştirmeyi bize talimat olarak verdiler. O tarihten beride biz hepimiz Anadolu’da bu şekilde dolaşıyoruz. Dolayısıyla uluslararası ilişkilerin her zamankinden daha yoğun olmasını gerektiren bir dönemdeyiz. Buna uygun olarak ta Türkiye ekonomisindeki güçlenmeler, ilerlemeler Türkiye’nin konumu ve bölgesinde oynadığı rolde bu tabloda yer aldığında Türkiye’nin nerdeyse bu açılımı gerçekleştirmesi gereklilik olarak ortaya çıkıyor bizde bunu zaten yapıyoruz” dedi.

 

Fertek Kasabasının Niğde’ye mahalle olarak bağlanması konusunda Fertekligil’e bilgi veren Başkan Akdoğan; “Yaklaşık iki yıl önce biz Fertek Kasabasının Niğde’ye bağlanması ile ilgili bir talepte bulunduk. Fertek Danıştay’ın uygun görüşü doğrultusunda İçişleri Bakanlığı tarafından 2014 yerel seçimlerinde tamamen Niğde Belediyesi’ne bağlanmış olacak. Şu anda Fertek Belediyesi tüzel kişiliğini devam ettiriyor. Orası 2014 seçimlerinde Niğde Belediyesinin Mahallesi olacak bizde orayı koruyacağız. Fertek’in dokusunu bozmamak anlamında orayı muhafaza edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Ziyaretlerinden dolayı Büyükelçi Birnur Fertekligil’e teşekkür eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde’yi tanıtıcı çeşitli hediyeler sundu.


Editör: TE Bilişim