Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, “Nursultan Nazarbayev: Büyük Bozkırın Yedi Özelliği Makalesi Üzerine” konulu panel etkinliği gerçekleştirildi.
 
Etkinlik; Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlyas Gökhan, fakülte dekanları ve akademik personel ile çok sayıda öğrencinin katılımı ile Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.
 
Fen Edebiyat Fakültesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hikmet Koraş’ın Panel Başkanı olduğu etkinliğe; Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Öğr. Gör. Nurgül Kaliyeva, Avrasya Araştırmaları Doktora Öğrencisi Kuvanış Cumabekov ve Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Arş. Gör. Turgay Düğen panelist olarak katıldı.
 
21. Yüzyılda milli bilinç konusu ile gelecek yıllarda yapılması gereken konularının ele alındığı panelde; rekabet gücü, pragmatizm, milli kimliği korumak, eğitim seviyesini yükseltmek, latin alfabesine geçiş ve şuur açıklığı gibi konular hakkında detaylı bilgiler verildi.
 
Kazakistan Cumhuriyeti Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in modernleşme ve Batı modernleşmesi üzerine düşüncelerinin ele alınarak tartışıldığı programda, tarihi köklerin ve milli kültürün korunmasına öncelik vermek gerektiği üzerine değerlendirmelerde de bulunuldu.
 
Beğeni toplayan etkinlik, katkılarından dolayı emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edilmesinin ardından sona erdi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim