Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, Niğde'nin bütün köylerinin içme suyu altyasının olduğunu ve Niğde köylerinde içme suyu akmayan hiç bir vatandaşımızın kalmayacağı belirtildi. 


Niğde Valiliğinden yapılan açıklama da; Köylerde İçmesuyu altyapısınn her geçen gün güçlendirmeye devam eden Niğde İl Özel İdaresince yapılan İçme suyu şebekeleri ve onarımları ile çeşmesinde su akmayan ev kalmamıştır. İlimiz genelindeki tüm köy ve bağlıları şebekeli içme suyu tesisine sahiptir. İlimizde içme suyu yetersiz yerleşim birimimiz bulunmamaktadır.

Niğde il genelinde 131 adet köyde toplam 167 adet içme suyu deposu mevcut olup 120 adet depo faal durumundadır.

24 Köyümüzünde İçmesuyu motopomplarının elektrik ihtiyacı Güneş Enerjisi ile karşılanmakta olup 2015 yılında ihalesi yapılacak olan 18 köyümüzün daha İçmesuyu motopomplarının elektrik ihtiyacı Güneş Enerjisi ile karşılayacaktır.

2014 yılında 20 adet depo onarımı ve yapımı, Sondaj, ENH, Terfi hattı gibi ihaleli, 16 adet doğrudan temin ve 77 adet limit içme suyu işi yapılmıştır. Yapılan bu projeler için 3.417.179 TL harcanmıştır.

2015 yılı içerisinde İdaremizce yapılan 55 proje içerisinde; İçmesuyu Tesis Yapımı, İçmesuyu Terfi Hattı Yapımı, Enerji Nakil Hattı Yapımı, İçmesuyu Gömme Depo Tadilatları, İçmesuyu Depo Bakım Onarım Çalışmaları, İçmesuyu amaçlı sondaj ve Joefizik Yöntemlerle Yeraltı Suyu Arama işleri bulunmaktadır.

Yaklaşık maliyeti toplamda 4.110.739,00 TL olan 55 içme suyu projesi hayata geçirilmiş olup, işlerin %95’i tamamlanmış durumdadır.


Köylerimizin İçme suyu Durumu

Sadece cazibeli içme suyu kullanan köy sayısı 41
Sadece terfili içme suyu kullanan köy sayısı 33
Terfili ve cazibeli içme suyu kullanan köy sayısı 58

Editör: TE Bilişim