Niğde İl Genel Meclisi'nin 31 Mart seçimlerinden sonraki ilk toplantısı yapıldı. İl genelinden 19 meclis üyesinin katıldığı toplantıda oy birliğiyle meclis başkanlığına Bülent Küçüktuna seçilirken yardımcılığına ise Ahmet Demirkoparan seçildi.

31 Mart tarihinde yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin ardından il merkezi ve ilçelerden seçilen 19 İl Genel Meclisi üyesi mazbatalarını aldıktan sonra ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

Meclis üyeleri arasından en yaşlı üye sıfatıyla Bor ilçe AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Ramazan Dokuz başkanlığında gerçekleştirilen ilk oturumda İl Genel Meclisi başkanı ve katip üyelerin seçimi gerçekleştirildi.

AK Parti'nin 12, MHP 4, CHP 2 ve İyi Partinin 1 meclis  üyesinin bulunduğu il genel meclisinde İki yıl boyunca görev yapacak olan Bülent Küçüktuna, gizli oy yöntemiyle yapılan seçim sonucunda 19 oy alarak İl Genel Meclisi başkanı seçilirken, aynı yöntemle yapılan oylama sonucunda asil Divan katip üyeliklere AK Parti'den Gaffur Karaca ve Nusret Teksin, Yedek Divan Katip Üyeliğine ise Süleyman Yalçın, Mehmet Güven seçildi.

Seçimin ardından oturum başkanlığını üstlenen Bülent Küçüktuna, İl Genel Meclisi birinci ve ikinci başkan vekili seçimlerini gerçekleştirdi. Yapılan seçim sonucunda birinci başkanvekilliği görevine AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Demirkoparan, ikinci başkanvekilliği görevine de Fahrettin Anıl seçildi.
Gündem maddeleri arasında yer alan İl Encümenine 3 üye seçiminin de gerçekleştirildiği toplantıda gizli oy yöntemiyle AK Parti'den Ömer Kılıç, Fahrettin Anıl ve Nihat Uysal bir yıl boyunca görev yapacak olan İl Encümeni olarak seçildi.

Vilayetler hizmet götürme birliği asil üyeliğine AK Parti'den Ömer Kılıç, yedek üyeliğine de Gaffur Karaca’nın seçildiği toplantıda daha sonra İhtisas Komisyonlarına üye seçimi gerçekleştirildi.

Bir yıl boyunca görev yapacak olan Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu, Çevre ve Sağlık Komisyonu,  Çeşitli İşler Komisyonu, Tarım Komisyonu, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu, İnceleme Araştırma Komisyonlarına üye seçimleri yapıldı.
Yapılan oylama sonucunda Plan Bütçe Komisyonuna Ak Partiden Muhsin Koçoğlu, Ahmet Demirkoparan, Ramazan Dokuz, Nusret Teksin, MHP’den Fethi Kakız, Yaşar Kuzucu ve CHP’den Turgay Yıldız, İmar ve Bayındırlık Komisyonuna AK Parti'den Mahmut Güven, Gafur Karaca, Hüseyin Aslan, Süleyman Yalçın, MHP’den Tahsin Eren cem Görgün ve CHP’den Birol Önder, Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna Ak Partiden Bülent Küçüktuna, Muhsin Koçoğlu, Nihat Uysal, MHP’den Cem Görgün, CHP’den Turgay Yıldız, Çevre ve Sağlık komisyonuna Ak Partiden Hüseyin Aslan, Nusret Teksin, Nihat Uysal, MHP’den Fethi Kakız, CHP’den Turgay Yıldız, Çeşitli İşler Komisyonuna  Fahrettin Anıl, Ömer Kılıç, Gaffur Karaca, MHP’den Yaşar Kuzucu, CHP’den Birol Önder, Köylere Yönelik Hizmet komisyonunda Ak Partiden Mahmut Güven, Ramazan Dokuz, Ahmet Demirkoparan, MHP’den Tahsin Eren, CHP’den Turgay Yıldız, İnceleme Araştırma Komisyonuna Ak Partiden Ahmet Demirkoparan Muhsin Koçoğlu, Ramazan Dokuz, MHP’den Tahsin Eren, CHP’den Birol Önder oy birliğiyle seçildi.

Yapılan seçimlerin ardından İl Genel Meclisinin yeni dönemdeki yeni seçilen başkanı Bülent Küçüktuna ise "İnşallah önümüzdeki süreç aynı birliktelikle, farklılıklar gözetilmeden, ideolojik farklılıkları, düşünce farklılıkları gözetilmeden tek vücut, tek yapı çalışmalarımıza devam ederiz. Büyük bir sorumluluk, büyük bir vebal. İnşallah hakkıyla altından çıkarız. Önümüzdeki süreci tam uyumlu hak ve hakikat ölçüsünde, yol açan, yol aydınlatan bir ekip çalışmasıyla yürüteceğiz. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.

Seçim sonucunda ilçe ve partilerine göre İl Genel Meclisi üyeleri şu şekilde: Merkez ilçe AK Parti Bülent Küçüktuna, Ömer Kılıç, Nusret Teksin, Ahmet Demirkoparan, MHP’den Tahsin Eren, İyi Partiden Fethi Soyak, Bor ilçesi Ak partiden Fahrettin Anıl, Süleyman Yalçın, Ramazan Dokuz, MHP ise  Cem Görgün, Çamardı İlçesinde Ak Partiden Gaffur Karaca, MHP Fethi Kakız, Altunhisar İlçesinde Ak Partiden Nihat Uysal, MHP’den Yaşar Kuzucu, Ulukışla İlçesinden Ak partiden Mahmut Güven, CHP’den Birol Önder, Çiftlik ilçesinden Ak Partiden Muhsin Koçoğlu, Hüseyin Aslan, CHP’den Turgay Yıldız
 
Editör: TE Bilişim