Sadi Yılmaz-Niğde

Yeşilburç Köyü - Niğde Yolu üzerinde Niğde Belediyesinin su isale hattı için açmış olduğu birkaç kilometrelik, derin kanal vatandaşları tedirgin ediyor.
 
Niğde ye çok yakın ve güzel köylerden olan Yeşilburç köyünü Niğde bağlayan tek şeritli yol üzerinde Niğde Belediyesi su isale hattı için kanal kazdı. Yaklaşık 10 gündür hayli derin olan kanal üzerinde bir çalışma yapılmıyor.
 
Yol, hem Yeşilburç Köyünün Niğde’ye gidiş geliş yaptığı, hemde Çiftlik- Tepeköy üzerinden Çiftlik ve köylerine gidiş geliş için yoğun olarak kullanılan bir yol. Mevcut hali ile bile iki araç yan yana zor geçerken Niğde Belediyesinin kazdığı Yeşilburç su isale hattı ile yol adeta cambazlıkla geçilebilecek yol halini aldı.
 
Yeşilburç sakinleri, yolun son derece tehlikeli bir hal aldığına dikkat çekerken, Niğde Belediyesinin 10 gündür açtığı bu kanal çukurunda hızlı bir çalışma yapmamasından şikayetçiler.  Tek şeritli, mevcut hali ile karşılıklı gelen iki aracın hızlarını keserek geçebildiği yol da, Belediyenin bu kanalı kazması ile bir kaç kilometrelik kanal çukurunun yanından geçerken sürücüler adeta ecel teri döküyor.
 
Geceleri karanlıkta geçmenin ise büyük şans ve marifet olduğunu belirten Yeşilburç sakinleri, Niğde Belediyesinin kanalı açıp bu şekilde bırakmasına da bir anlam veremiyorlar. Yeterli Işıklı uyarı levhası olmamasından dolayı, Yeşilburç ve Çiftlik yönünden gelen araçların kaza yapmasının an meselesi olduğunu belirten vatandaşlar, “Bir kaza olduğunda mı? Bu çukurlar kapatılacak, merak ediyoruz” dediler.



 





Editör: TE Bilişim