Bor Şehit Nuri Pamir kışlasında bugün düzenlenen iftar yemeğinde Niğde protokolü ile şehit ve gazilerin yakınları katıldılar.

Bor Garnizon Komutanlığının düzenlediği iftar yemeğine Niğde Valisi Âlim Barut ve eşi, Niğde AK Parti Milletvekilleri Alparslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde CHP Milletvekili Doğan Şafak, Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı, 7. Ana Depo Fabrikası Komutanı Albay Erol Çetin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Halil Özdemir, Bor İlçe Emniyet Müdürü Hayri Şahin, Şehit aileleri, gaziler ve aileleri de katıldı.

 

Davetlileri Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Fatih Dağlı ve 7. Ana Depo Fabrikası Komutanı Albay Erol Çetin eşleri ile karşıladılar. Niğde Valisi Âlim Barut’ta Şehit ve Gazi ailelerinin masalarını tek tek ziyaret ederek gönüllerini aldı. Niğde Milletvekilleri de aileleri ziyaret ederek onlarla sohbet ettiler. İftar saatine yaklaşılırken Ney eşliğinde Türk Tasavvuf musikisinin değerli eserleri çalındı. Daha sonra Kur’an’ı Kerim okundu.  

 

ONLAR ÇEKİNMEDEN CANLARINI TOPRAĞA VERDİLER

İftarda bir konuşma yapan Niğde Valisi Âlim Barut; “ Bor ilçesinde sizlerle bir arada olmaktan mutluyum. Bu bedeli ödemekle de en büyük fedakârlığı sizler yaptınız. Bizler vatan için millet için şehit olan evlatları yetiştiren siz ailelerle olmaktan son derece memnunuz. Tabiki istemezdik hiç kimse istemezdi. Evlatlarımızın tırnağına taş değsin istemezdik ama bu vatanda yaşamak istiyorsak, gelecek nesillere bu vatanı bırakmak istiyorsak çocuklarımızdan fedakârlık yapmak zorundayız. Allah onlardan razı olsun onların sayesinde biz buralardayız. Onlar çekinmeden canlarını toprağa verdiler. Onlara ne kadar teşekkür etsek onları yetiştiren ailelere ne kadar hizmet etsek yine de görevimizi yapmış olmayız. Bu organizasyonla sizlerle bizleri bir araya getiren Garnizonumuza da teşekkür ediyorum. Umarım ki geleceğimiz daha güzel olacak diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim