Yapılan bu bağış karşılığında yaptırılacak olan okula “Mediha-Kemal Balçık İlkokulu ” ismi verilecek.

Hayırsever Dr. Haluk Balçık okulun yapımı için düzenlenen protokolü Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ile birlikte imzaladı. Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol imza törenine Vali Necmeddin Kılıç, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve Hayırsever Dr. Haluk Balçık katıldı.

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç,Niğde’de her geçen gün hayırseverlerin sayısını arttığını belirterek: “ Hayırseverimize teşekkür ediyorum. Kendileri örnek şahsiyetlerdir. Bu örneğin dalga dalga diğer zenginlerimize, iş adamlarımıza yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

Vali Kılıç: “ bir ülkede iyiliklerin başı eğitimdir. Bir ülkenin üzerinde ne kadar iyilik varsa, ne kadar ekonomik gelişmişlik varsa, sosyal hayatta ne kadar düzen varsa, refah ne kadar yaygınsa bunun gibi listeyi çoğaltabileceğimiz ne kadar iyilik varsa tamamı eğitimden geçer. Tarih boyunca gelişebilen ve medeniyet çizgisine mühür basan tüm uluslar eğitimlerin zirvesinde olan uluslardır. Tarih boyunca tüm toplumlar eğitim hizmetlerini sadece kamuya bırakmamışlar sivil toplum örgütler eliyle hayırsever eliyle eğitim faaliyetlerine yardımcı olmaya hatta tamamen düzenlemeye gayret etmişlerdir. Bizim kültürümüzde de yıllar boyunca yaklaşık bin yıl boyunca eğitim hizmetleri, vakıflar, hayırseverlerin eliyle yürütülmüştür. Cumhuriyetimizin kurulmasından sonra, Cumhuriyetimizin koyduğu yüksek ideallere hedeflere ulaşabilmek için devletimiz eğitim hizmetleriyle yakından ilgilenmiş, bütçesindeki en önemli payı eğitime ayırmıştır. Ancak, nüfusumuzun genç olması yaklaşık 20 milyon insanımızın eğitim alıyor eğitim veriyor olması ve bu iş hacminin çok yüksek olması nedeniyle bizimde hayırsever katkılarına ihtiyacımız vardır. İlimizde de her geçen gün yeni bir hayırseverimiz bu gayreti bir tarafından tutma yönelimi içindedir. Buda bizi mutlu etmektedir. Bugünkü hayırseverimize de yapacağı ve yaptıracağı okula katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendileri örnek şahsiyetlerdir. Bu örneğin dalga dalga diğer zenginlerimize, iş adamlarımıza yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Hayırsever Dr. Haluk Balçık’a plaket verdi.

İLGİLİ HABERLER SAYFANIN ALTINDA



Editör: TE Bilişim