MEDAŞ uyguladığı işletmecilik anlayışıyla vatandaşların büyük tepkisine neden oluyordu.

 

Bütün bu sorunlar yetmezmiş gibi son günlerde ilçemizde yaşanan su sıkıntısının altından da  MEDAŞ çıktı. MEDAŞ bir süredir ilçemiz Pınarbaşı bölgesinde bulunan Elektrik trafolarına  güç kaynağı verememesi nedeniyle bu bölgede bulunan Bor Belediyesi Su depoların da  yaşanan olumsuzlar nedeniyle su sıkıntısı yaşandığı belirlendi.

 

Son günlerde vatandaşın tepkisine neden olan su sorununun temel kaynağının MEDAŞ  tarafından bir türlü Pınarbaşı bölgesinde bulunan trafolara enerji verememesi  , verdiği zamanlarda ise gücü ayarlayamaması olarak belirlendi.

 

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat yaptığı açıklamada MEDAŞ'a tepki göstererek '' Su sıkıntısını giderebilmek adına belediye ekiplerimiz gece gündüz çalışmalarını sürdürüyor.Bizler bir yandan doğalgaz şirketinin  vermiş olduğu arızaları gidermeye çalışırken , şimdi de MEDAŞ sorunu çıktı.MEDAŞ maalesef bir türlü Pınarbaşı bölgesinde bulunan trafolara elektrik ulaştıramıyor, ulaştırsa bile gücünü ayarlayamıyor , bu nedenle de belediyemize ait su kuyularımızı tam randımanlı çalıştıramıyoruz.

 

Enerjinin normale döndüğü zamanlarda ilçemize gerekli suyu veriyoruz fakat MEDAŞ güç kaynağı sorununu bir türlü çözemediği için randımanlı bir şekilde kuyularımızı çalıştıramıyoruz buda sorunun çözümünü mümkün kılmıyor.

 

Saygıdeğer Bor halkımızın bilmesini istediğim konu şu anda yaşanan su sıkıntısının Belediyemizle bir alakası yoktur, bu sorunun tek nedeni MEDAŞ'tır.MEDAŞ'ın elektrik verememesidir.MEDAŞ'ta yaşanan bu sorun giderildiği an derhal halkımızın mağduriyeti ortadan kalkacaktır.''dedi.

 

ERAT ; JENERATÖR İHALESİ YAPIYORUZ

 

Başkan Sıtkı Erat ayrıca Medaş'ın elektrik verememesi üzerine yaşanan su sıkıntısından halkımızın daha fazla mağdur olmaması ve ileride yine aynı sorunla karşılaşmamak için belediye tarafından Jeneratör alınacağını , jeneratör ihalesinin 20.09.2012 tarihinde gerçekleştirileceğini  belirterek ; '' Jeneratör ihalemizi yapıyoruz, ileride bu tür sorunla karşılaşmamız ve enerji kesintisi olduğu zaman jeneratörümüz devreye girerek vatandaşımızın su sıkıntısı yaşamasının önüne geçeceğiz'' şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim