Bor İlçesindeki 10 Ortaokula, erkek ve kız bisikleti olmak üzere toplam 34 bisiklet öğrencilerin kullanımları için görevli okul müdürlerine, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda yapılan törenle teslim edildi.

 

İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, "Bugün burada Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği okullarımızda fiziksel aktivite dersini seçen öğrencilerimizin kullanması için 34 adet bisiklet dağıtıyoruz. Öğrencilerimiz bu bisikletleri okullarında ilgili derslerinde kullanacaklardır" dedi.

 

Kaymakam Abdullah Küçük, Türkiye'de bisiklet kullanımının oldukça düşük olduğuna işaret ederek, şunları dile getirdi: "Bizde bisiklete binmenin çocuklara özgü bir davranış olduğu algısı var. Bu algıyı yıkmamız lazım. Avrupa ve Uzak Doğu gibi ekonomik olarak gelişmiş olan ülkelerde sadece çocuk yaşlarda değil çok ileri yaşlara kadar her yaş grubu insanlarda bisiklet kullanım alışkanlığı var. Sadece yaş olarak değil çeşitli bürokratik basamaklarda ve ilmi alanlarda üst düzeyde olan profesörler, müsteşarlar, bakanlar, başbakanlar ve devlet başkanları hem topluma örnek olma, hem de geleneklerinde son derece normal olduğu için iş yerlerine bisikletle gidip geliyorlar. Bunu Bor'da yerleştirmemiz lazım. Bisiklete binmek ayıp değil, son derece normal bir faaliyettir. Obeziteye karşı da alınacak en önemli bir tedbirdir. Bizler sokaklarda oynayan, gezen çocuklara hasret kaldık. Çocuklarımızın hem beden hem de ruh gelişimini son derece olumsuz etkileyen bu durumun bertaraf edilmesi rehabilite edilmesi için Sağlık Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımız işbirliği içerisinde güzel bir proje gerçekleştirdi. Hem okullarımız bahçesinde hem de ilçemizde yapılacak bisiklet parkurlarının yaygınlaşmasıyla birlikte sağlıklı yaşam adına daha az kirlenen hava, daha az harcanan enerji ve bu anlamda daha sağlıklı bir toplum ve çevre diyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Kazasız, güzel günlerde örnek olacak şekilde bisikletlerinize binmenizi diliyorum."

Bor İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda düzenlenen bisiklet teslimi töreni sonrasında öğrenciler bisikletlere binerek trafik polislerinin aldıkları güvenlik önlemleriyle şehir içinde belirlenen yollarda bisikletlerini sürdü. 

 

Bisiklet teslim törenine İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, Şube Müdürleri Uğur Pekdemir,Murat Yurter, Nusret Muçen Sağlık Müdürü Dr.Yılmaz Yücel,Okul Müdürleri ve Öğrenciler  katıldı.

 

Bisiklet dağıtımı yapılan okullar

SIRA NO

 

OKULUN ADI

 

BİSİKLET SAYISI

1

Asım Eren Ortaokulu

10

2

Atatürk Orta Okulu

1

3

Bahçeli Gazi Ortaokulu

2

4

Balcı 100,Yıl Ortaokulu

1

5

Fahri Kirt Ortaokulu

6

6

Kamil Alakuş Ortaokulu

1

7

Kemerhisar Hisar Ortaokulu

2

8

Kızılca Atatürk Ortaokulu

1

9

Obruk Mustafa ve Sabahat Ergin Ortaokulu

5

10

100.Yıl Ortaokulu

5

 

                                           TOPLAM

34

Editör: TE Bilişim