Bor Belediyesi Bor’daki su şebekesi arızalarından başını alamıyor. Gün geçmiyor ki su şebekesi arızalarından dolayı yollar kazılmasın.
Bor Belediyesi yeni yönetimi göreve geldiği günden beri su arızaları ile uğraşıyor. Yaklaşık iki yıl önce tespit edilen, % 25 su kaybının önlenmesi için başlatılan çalışmalar aylarca sürdü, Bor İlçesinin bazı kesimlerine su verilemedi. Şehir merkezinde su kaçağının bulunması için yollar kazıldı. Gece gündüz kayıp su arandı.
Geçtiğimiz hafta sonu  ise yine su kaynaklı ama bu sefer şehir şebekesi değil, İlçemizde sokak çeşmelerinden akan Okçu Suyu tabir edilen şebeke suyundan daha kaliteli olduğu belirtilen Okçu Suyu şebekesi tıkandı.
Onlarca yıldır aralıksız sokak çeşmelerinde  akan Okçu Suyu geçtiğimiz günlerde kesildi. Okçu suyu şebekesinin tıkandığı, tıkanma sonucu Başpınar Mahallesinde bulunan  Bor İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı bahçesinde bulunan Okçu Suyu deposunun taştığı görüldü.
Yaklaşık iki gündür Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler gece sabahlara kadar Başpınar  Mahallesinde yapılan bir çok kazı sonucu tıkanıklık giderildi, yıllardır aralıksız akan Okçu suyunun akışı sağlandı.
Bor Belediye Başkanlığı  su arızası konusunda  her hangi bir açıklama yapmadığından, vatandaşlar Bor İlçemizin yıllardır devam eden su kesintisi ve arızalarının sebebini, ne kadar daha süreceğini de bilmiyor, farklı farklı yorumlarda bulunabiliyorlar. Su satan işletmeler ise durumdan gayet memnun…




Editör: TE Bilişim