Bor Belediyesi ilçede bazı mahallelerde yaşanan su sıkıntılarını çözmek için çalışma başlattı.




Son dönemde yaşanan su kesintilerinin nedenini araştıran Bor Belediyesi Su İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler , İlçe terminalinden  Kayabaşı mevkiine kadar olan bölgede su kaçakları tespit ederek , bölgedeki su sorununu çözüme kavuşturdu.



Su sızıntılarının terminal bölgesinden başladığını tespit eden ekipler , burada yaptıkları çalışmadan sonra bu sızıntıların ilçede birçok yerde olabileceğini düşünerek geniş çaplı bir çalışma başlattı.Yapılan çalışmalar sonrasında birçok şebeke hattında kaçak olduğu tespit edilirken , çalışmalar sonrasında sorununun çözüme kavuşacağını  belirten  Bor Belediyesi Su İşleri Müdürü Cengiz Poyraz , ‘’ Şu anda devam eden çalışmalarımızda 500 ‘ lük ana şebeke borularımızda Terminalden Kayabaşına kadar olan bölgede 18 adet su kaçağı tespit ettik.Gerekli önlemlerimizi aldıktan sonra ekiplerimiz geniş kapsamlı bir çalışma başlattı.Çalışmaların devamında yapılan tamir işlerinde su oranının her çalışma sonrasında yükseldiğini gördük ve bu bölgede su sorununu çözümüze kavuşturduk'’ diye konuştu.



Çalışmaları yerinde inceleyen Bor  Belediye Başkanı Sıtkı Erat  ise , Belediyemiz Su işleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz İlçemizde su konusunda sıkıntı kalmaması için gerekli çalışmaları başlattılar ve halen devam etmektedir. İlçenin bir çok yerinde ana şebeke borularında kaçak tespit ederek gerekli çalışmaları yaptılar. Bu yapılan çalışmalardan sonra sızıntıların onarılmasıyla birlikte de  su seviyesinin  yükseldiğini görüyoruz" dedi. 




Editör: TE Bilişim