Bor Belediyesi şehir içi trafiğini rahatlatmak için yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.
 
Bor Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, birkaç ay önce Yeni hamam yanındaki taksi durağını yola katarak otobüs durağına dönüştürmesi ile Ziraat Bankası önündeki trafik sıkışıklığını bir nebze gidermişti.
 
Bor Halk Bankası ve Eski Hamam arasında kalan Niğde yolu yine trafik yoğunluğundan ve sorumsuzca yapılan parklardan dolayı bazen tek yönlü geçiş yapılabiliyordu.
 
Belediye Yeni Hamam önündeki düzenlemenin ardından şimdi de Eski Hamam civarını düzenleyerek trafik akışını rahatlatma çabasında. Eski Hamam yanında bulunan kaldırımın   yaklaşık 1,5 metrelik  bölümü yola katılarak geçişler kısmen rahatlatılıyor.
 
Trafiği rahatlatma çalışmaları memnuniyet sağlarken, Bor ilçemizin  simgesi niteliğindeki şehir merkezinde bulunan Yeni Hamam civarında yapılan düzenlemenin ardından, Hamamın tarihi özelliği de ortaya çıkmıştı. Ancak Yeni   Hamamın duvarına takılan üç adet reklam panosu tarihi yapıyı bozuyor.
 
Bir tarafta yeni yapılan saat kulesi, bir tarafta Bilginler konağı, yine yanı başında şelaleli park, Bor ‘a dışarıdan gelenler için güzel bir hatıra fotoğraf karesi. bunu bozan tek şey reklam panoları.
 
Şimdi, Yeni Hamam gibi etrafında düzenleme yapılan Eski Hamamın da duvarına reklam panosu takılacağından korkuyoruz.  Hamamları gizlemek yerine iç ve dış güzellikleri ile ortaya çıkarmak gerekmekte  diye düşünüyoruz.

Selim GÖKEL Haber-Yorum








,










Editör: TE Bilişim