İlimiz Bor İlçesi Merkezindeki Keçeciler Sitesinde Keçikalesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılışı düzenlenen program kapsamında gerçekleştirildi.


Nizamettin Koçyiğit’in Başkanı bulunduğu Keçikalesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin açılış törenine Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit ile konuklar katıldılar.


Konuklara açılış törenlerine katılımları nedeniyle teşekkür ederek konuşmasına başlayan Keçikalesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nizamettin Koçyiğit, amaçlarını bölgede yaşayan Keçikalelileri bir çatı altında toplamak, sorunlarına çözüm bulmak, neşeli ve üzüntülü günlerinde yanlarında olmak, bugüne kadar yarım yada yanlış anlatılan Keçikalesi kültürünü tam anlamıyla anlatmak şeklinde belirtti.


Derneklerinin muhtaç olan üyelerini tespit ederek gerekli desteği sağlayacağını ifade eden Koçyiğit, Üniversitede okuyan çocuklara burs vermeyi öncelikle hedeflediklerini vurguladı; “Gücün ve nüfusun başkalarına yaranmakta değil, tam tersine birlik ve beraberlikte olacağını düşünmekteyiz. Bilgi ve teknoloji çağını yaşadığımız bu süreçte artık zihinlerin değişmesi kanaatindeyiz” dedi.


Bunun içindir ki, kulaktan duyma bilgilerle değil, bilimle hareket edilmesi konusunda gençlere söz hakkı verilmesini önemsediklerine vurgu yapan Nizamettin Koçyiğit; “Şu da bir gerçektir ki, mutlu yarınlara, ancak geçmişten uzanan köprülerle ulaşılır. Keçikalelilerin varlığı bizim en büyük güç kaynağımızdır. Onların bizim yanımızda olduğunu bilmek, yolumuzu aydınlatan yegane ışık kaynağı olacaktır” diye konuştu.


Fotoğraf : Yasin Bekiş

Editör: TE Bilişim