Bor ilçemize hafta başında gelen Kızılay Kan Bağışı aracı Cuma günün kadar gönüllülerin kan bağışını bekliyor.


Üç ayda bir Bor ilçemize gelen kan bağış ekibi Borluların kan bağışı konusundaki duyarlılığının örnek olduğunu belirttiler.  Edinilen bilgilere göre; pazartesi gününden bu yana günlük yüz üniteye yakın kan bağışı olduğu Cuma gününe kadar beş yüz kişinin kan bağışı yapacağını beklenirken,  Bor halkının bu konudaki hassasiyetinin memnun edici boyutta olduğu belirtildi.


KAN ORGAN GİBİDİR HAYAT KURTARIR

Kızılay Kan Merkezi Kan Bağış ekibi; “Kan vermek isteyen duyarlı Bor halkını hafta sonuna kadar kan vermeye bekliyoruz. Kan insanlar için önemli bir hayat kurtarıcıdır ve her an herkesin bir gün kan bağışına ihtiyacı olur. Kan bağışlamak isteyen vatandaşlar herhangi bir yerde Kızılayın kan merkezlerine başvurarak yılda dört kez kan verebilirler. Kan vermenin hem vücuda faydası vardır hem de manevi bir rahatlık sağlar” dediler.

 

VATANDAŞLAR SİTEMLİ

Kan bağışı yapan vatandaşlarla da görüştük. Kan verecek olmanın maneviyatı içinde olan vatandaşlar Kızılay Kan Bağış aracının cadde kenarında olmasına da tepki gösterdiler. Bir vatandaş, “daha önce kan bağış aracı Bor’a geldiğinde yer gösteriliyordu. Mesela Belediyenin altında vermiştik bir seferinde, başka bir seferde Bor Atatürk Lisesi bahçesinde vermiştik. Çok sağlıklı olmuştu, şimdi cadde kenarında veriyoruz bunu doğru bulmuyoruz. Yerel yönetimlerin bu tür bağış ve gönül olaylarında yol gösterici olmalarını diliyoruz” diye konuştu.

 

NİĞDE’DE KAN TOPLAMA MERKEZİ YOK

Niğde’de kan alma işlemi daha önceki yıllarda yapılıyordu ama şu an bu uygulama yok. Niğde’de bir hastaya kan lazım olduğunda Kayseri Kızılay’dan kan isteniyor. Bu nedenle kan bağışının önemi Niğdemiz için daha da artıyor. Edindiğimiz bilgilere göre Kan bağış merkezi Türkiye’de birkaç ilde yok Niğde’de bunlardan biri. Niğde’den ayrılan Aksaray için Kan Merkezi çalışmasının olduğu duyumlarını da aldık. Darısı Niğdemize… 

Editör: TE Bilişim