19 Eylül Gaziler  Günü tüm yurtta olduğu gibi Borda da Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı.

Haber : Dahi GEDİK

Sabah 09.30’da Bor Eski Hükümet Meydanında İlçe protokolü,STK ve Oda Başkanları ile İlçe Siyasi Parti Yöneticilerinin yerini alması ile tören başladı .Atatürk Anıtına Çelenklerin Konulmasıyla Başlayan Kutlama Programı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının Okunması ile Devam Etti. Günün Anlam ve Önemi Belirten Konuşmayı Şehit Nuri Pamir Kışlasından İkmal Binbaşı Evren Aldemir Yaptı. Konuşmanın ardından okunan şiirler ile tören son buldu. 

Törene Bor Kaymakamlığı görevini vekaleten yürüten Niğde Vali Yardımcısı Hanlar İden, Bor Garnizon Komutanı İkmal Kd. AlbayMuzaffer Karagöz, 21.İkmal Bakım Komutanı İkmal Albay Önder Kamiloğlu ,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ,Bor Cumhuriyet Başsavcısı Seyit A.Şahin, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Üsteğmen Halil Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Levent Çivi İlçe  Milli Eğitim müdürü Adnan Solak, daire müdürleri, askeri personel, emniyet personeli ve Gaziler katıldı. 

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan, İkmal Binbaşı Evren Aldemir;’’ Türk tarihinin emsali görülmemiş kahramanlıklarla dolu olduğunu ifade etti. Aldemir, "Bugün bağımsızlığımızı, varlığımızı kendini düşmana siper etmiş kahraman vatan evlatlarına ve gazilerimize borçluyuz. Onlar ki yüzyıllardan beri Türk'ün yaşam mücadelesinin bayraktarlığını yapanlar, onlar ki gazilerin şeref nişanelerini gururla taşıyan, onlar ki İstiklal Savaşı'nda,Kore'de, Kıbrıs'ta yıkıcı ve bölücü hainlere yürekleri ortaya koyanlardır." dedi. 

Tören, Atatürk anıtındaki tören sonrasında Şehit Nuri Pamir Kışlasında ,Gaziler onuruna verilen yemek ile son buldu.

Editör: TE Bilişim