Bor İlçemizde Cumhuriyetimizin 89. Yıl Kutlamaları 28 Ekim 2012 Pazar günü Eski Hükümet Meydanın da  Atatürk büstüne çelenk koyulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.




İLK TÖREN ATATÜRK BÜSTÜNE ÇELENK KOYULMASI İLE BAŞLADI

29 Ekim Cumhuriyet  Bayramı  ve Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yılı kutlamaları Bor İlçemiz Eski Hükümet Meydanında  bulunan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk  töreniyle  başladı.  Geçtiğimiz yıl alınan kararlar gereği geçen yıl  olduğu gibi bu yılda saygı duruşunda bulunulmadı.

 

Törene Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı İkmal Albay Fatih Dağlı, Bor Cumhuriyet Başsavcı vekili Ali Büyükçetinkaya,  daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Atatürk Anıtına Bor İlçe Kaymakamlığı, Bor Belediye Başkanlığı, Bor Garnizon Komutanlığının çelenkleri konuldu, İstiklal Marşının okunmasının ardından Cumhuriyet Bayramı Kutlama törenleri başladı.

BOR 100.YIL STADYUMUNDA TÖREN YAPILDI

Bor İlçesinde Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları 29 Ekim günü sabahı Bor Kaymakamı Muammer Balcı'nın makamında tebrikleri kabulü ile başladı. Stadyumda devam eden törene yine Bor Protokolü, vatandaşlar öğrenciler ve öğretmenler katıldı. 


Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı burada bir konuşma yaptı. Balcı, konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk'ün sözlerinden örnek verdi ve konuşmasının devamında  " Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş, uygarlık yolunda, laik demokratik olarak kat ettiğimiz mesafe, Türkiye Cumhuriyetinin 89 yıllık öyküsü bir başarı ve uygarlaşma öyküsüdür. Cumhuriyetimizin başarıları ile haklı olarak gurur duyuyoruz. Bugün Türkiye laik ve demokratik Cumhuriyet, çağdaş bir ülke. Türkiye dünyanın en büyük 16 ekonomisinden birisi, ihtiyacı olan ülkelere, kuruluşlara maddi ve manevi yardımlarda bulunabilen, güçlü bir ülkedir, daha da gelişerek, çağdaş uygarlık yolunda  sonsuza kadar devam edecektir"dedi.

Stadyumda kızlar ve erkekler 100 metre ve 400 metre koşusu yapıldı. Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri çerçevesinde daha önceden yapılan, şiir, resim ve spor dallarında yapılan yarışmalar da dereceye girenlere ödülleri Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor Garnizon Komutanı Fatih Dağlı,  Bor Cumhuriyet Başsavcı vekili Ali Büyükçetinkaya tarafından verildil. 


Bazı öğrenciler Cumhuriyet konulu şiirler okudu. Çeşitli okul öğrencilerinden oluşturulan folklör gösterisi büyük beğeni topladı. 


Cumhuriyet Bayramı töreni resmi geçit yapılmasının ardından son buldu. 

 

 

Editör: TE Bilişim