Karayolları 6.Bölge Müdürlüğünce Altunhisar kavşağı ile TOKİ kavşağı arasında yapılmakta olan yeni üç şeritli gidiş geliş yaklaşık 5 kilometre uzunluğundaki çevre yolunda orta refüj ve özellikle geçiş noktalarında yeni yolun yapımına engel olan ağaçlar, Bor Belediyesi tarafından özel ağaç söküm ve taşıma makinesi ve ekipleriyle mevcut ağaçlara zarar vermeden kentin diğer noktalarındaki yeşil alanlar ve orta refüjlerine dikiyor.

 Ağaçlar Başka Yerlere Naklediliyor

 Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Bor’da Karayolları 6. Bölge Müdürlüğünce yeni yapımı başlatılan gidiş ve geliş yönlü 13 metre enli ve 2 metre enli yaya kaldırımlı, 25 santim kalınlığındaki özel asfaltlı, yaklaşık 5 kilometrelik, 3 şeritli yolumuz halkımız tarafında beğeni ve takdirle karşılanmaktadır. Burada yapılmakta olan yeni yol, Bor kentimizi geleceğe taşıyacaktır. Tüm emeği geçenlere kentim adına teşekkür ve şükranlarımı iletiyorum.

  Yapılmakta olan yeni gidiş geliş yönlü 3 şeritli Çevre yolu ve orta refüj çalışmalarında yeni uygulamada; üzerinde uygun yerde bulunmayan mevcut ağaçlar, Belediyemiz özel ağaç sökme ve taşıma makinesiyle özenle yerinden toprağıyla birlikte alınarak belediyemize ait değişik bölgelerde bulunan yeşil alanlara tekrar dikimini yapıyoruz.

 

Belediyemiz yapılan çalışmaları neticesinde; ağaç sökme ve nakletme makinesi ile toprağı ile birlikte; çevre yolu orta refüjünden sökülen ağaçların bir kısmının şehrin muhtelif yerlerindeki kent merkezindeki boş refüj alanları, park ve yeşil alanlara nakledilmeye başlandı.

 

Ağaçlar; ciğerimiz, hayatımız sahip çıkıyoruz.

 

Ağaçlar bizim kentimizin, süsü, kentimizin ciğeri, kentimizin simgesi ve hayatımız. Bir gerçek anlamda da kentimiz çok yer ve zamanda bu farklılığıyla “Yeşil Bor” adı ile anılmaktadır. Atalarımız bizlere bu mevcut Bor’daki yeşil tabiatı özenle miras bırakmış, bizlerde; bizden sonraki kuşaklara yeşil zenginliği uygun olan çeşitlilikle artırıp, koruyup yeni kuşaklara aktarmaya azami önem gösteriyoruz. Bu anlamda kentimizde yeni ağaç dikme programı çalışmalarımı içinde bu yıl bahar ayında 15.000 Yeni fidanı toprakla buluşturduk. Bir gecede park, çocuk oyun bahçeleri ve orta refüjlere 5.000 gül fidesi diktik ve halen dikmeye devam ediyoruz.

 

Ağaç sökme işlemi, taşıma işlemi yapılırken aynı zamanda diğer bölgelerimizde eş zamanlı çevre düzenlemeleri gün içerisinde uygun şekliyle çalışmalarımız belediyemizce yapılmaktadır.Dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim