Niğde Belediyesi başlattığı çalışmalar kapsamında Bor yolu olarak bilinen Atatürk Bulvarında düzenleme çalışması başlattı.
 
İlk olarak cadde üzerindeki orta refüj yeniden düzenleniyor. Orta refüj de yer alan ağaçların yaya ve araç trafik akışını etkileyecek şekilde fazla olanları ağaç sökme makinesiyle alınarak ihtiyaç olan park alanlarına dikildi. 
 
Bor yolu orta refüjde bulunan bordür taşlarının özelliğini kaybetmesi sonucu çim alan her sulandığında suyun yola taşmasına sebep oluyordu. Trafik akışı acısından tehlike oluşturan bu durumun ortadan kaldırılmasını da sağlayacak olan düzenleme çalışmaları kapsamında özelliğini yitirmiş bordür taşları sökülerek, yeni bordür taşlarının döşenmesi sağlanıyor.
 
Çalışmaların son hızıyla devam ettiği Bor yolunda, sadece orta refüj için yaklaşık 5000 metre bordür taşı kullanılacak. Bordür taşı yapımı tamamlandıktan sonra refüjün yeşil alan 
düzenlemesi sulama sistemiyle birlikte yeniden yapılacak. Yeni bitkilerin dikileceği orta refüj ve yaya yürüyüş yolu düzenli hale getirilerek, geçişlerin trafik akışına uygun olması sağlanacak.





Editör: TE Bilişim