Bor yolu olarak bilinen Atatürk Bulvarı orta refüjü  düzenleme çalışmaları tamamlanma aşamasına getirildi.
 
Bor yolu orta refüjde bulunan bordür taşlarının özelliğini kaybetmesi sonucu çim alan her sulandığında suyun yola taşmasına sebep oluyordu. Trafik akışı acısından tehlike oluşturan bu durumun ortadan kaldırılmasını da sağlayacak olan düzenleme çalışmaları kapsamında özelliğini yitirmiş bordür taşları sökülerek, yeni bordür taşlarının döşenmesi sağlandı.
 
Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde’mizin en işlek caddesi olan Bor yolunda orta refüj düzenlemesi çalışmalarına devam ediyor. Bor yolunda çalışma yapmamızın gerekliliğini açıklayabiliriz; çim alan bordürlerin üzerinde kalmıştı. Sulama suyunun yola aktığı ve yolda kaygan zemin oluşturduğunu ve trafik kazalarına neden olduğunu hepimiz biliyoruz. Burada toprak seviyesini düşürerek yeni bir bordür döşemesini gerçekleştirdik. Çayır ekimi gerçekleştiriyoruz yine burada ki ağaçlarımızın arasını da bir bitki ile kapatacağız. Bor yolunu yeni çehresine kavuşturacağız” şeklinde konuştu.  
 
Başkan Akdoğan; “İleri ki zamanlarda bu caddenin biraz daha genişlemesini sağlayacağız. Şu anda burada sadece orta refüjün yeniden düzenlenmesi çalışmasını gerçekleştiriyoruz. Burada özellikle taşıtı olan hemşerilerimize verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür diliyoruz. Kısa süre içerisinde de burayı bitirerek bu yolda ki trafiği rahatlatmış olacağız. Bu sene sonuna kadar hem yürüyüş yolumuzu, hem kaldırımlarımızı, hem ağaçlandırma, hem yeşillendirme düzenimizi burada tamamen yeniden düzenleyeceğiz. Adana ve Kayseri yolunu bu sene düzenleyerek şehrimize yakışır hale getireceğiz” dedi.


Editör: TE Bilişim