Kayseri Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü, Niğde’nin Konaklı beldesindeki Aziz Vasilios ve Bor ilçesindeki Röleve, restitüsyon ve Restorasyon çalışmalarını yapacak. Her iki kilisenin onarımı için 800 bin lira kaynak aktarıldı.


Niğde İl Encümeni, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Nebol başkanlığında toplanarak gündem maddelerini karara bağladı. Toplantıda, Kayseri Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce röleve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları yapılacak olan Konaklı beldesindeki Aziz Vasilios Kilisesi için Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce aktarılan 112 bin liranın gelir gider kaydı yapıldı.


Toplantıda ayrıca yine Kayseri Röleve ve Anıtlar Müdürlüğü’nce restorasyon çalışması yapılacak olan Bor ilçesindeki Ermeni Kilisesi için ayrılan 697 bin liranın gelir gider kaydı da yapıldı. Böylece her iki kilise için 809 bin lira ödenek ayrıldığı belirtildi.


Öte yandan İl Encümeni toplantısında, tarımla uğraşan çiftçilere destek vermek amacıyla İl Özel İdaresi bütçesinden Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne tahsis edilen 121 bin lira ödenek ve 121 bin lira da çiftçi katkılı olmak üzere toplam 242 bin lira ödenekle buğday ve arpa tohumu alınması talebi uygun bulundu.


Bu arada İl Özel İdaresi bütçesinden, Murtaza köyüne, 9 bin 274 lira bedelle alınması planlanan römork tipi morglu cenaze yıkama aracının, Çınarlı köyüne alınması uygun bulundu.



Editör: TE Bilişim