09 Şubat 2005 yılında BOR’a yepyeni bir soluk, yepyeni bir bakış açısıyla yayın hayatına başlayan BOR’UN SESİ GAZETESİ bugün 13'üncü yaşını kutlamanın sevincini yaşıyor.

Bugün Bor'un Sesi Gazetesi 12 yılı geride bıraktı, artık 13 yaşına girdi.

Kuruldukları günden bu yana ilkeli ve tarafsız yayın anlayışını benimsediklerini belirten Bor'un Sesi Gazetesi yetkilisi  Yasin Düzgün: "Yerel bir gazete için hiç de anımsanamayacak bu sürede Bor’un ve Bor'da yaşayan her kesimin gözü, kulağı ve sesi olmaya çalıştık. Bazen aksayan bir konuyu gündeme getirdik, Bazen unutulanları, bir kenara itilenleri gündemimize aldık, Bazen yapılan güzel işleri sizlerle paylaştık, Bazen hayallerinizi ördük, ilmik ilmik, Bazen başka illerde olanların neden bizde olmadığını sorguladık, sizlerle… Herkesi gibi, Borda yaşayan herkesin daha iyi yaşama hakkı olduğunu dillendirdik Hedef kitlemiz olan okuyucuların ilgi alanı, bizim ilgi alanımız oldu. Bazen “beni de görün!” diyen yoksul vatandaşlarımızın sesi olmaya, yardım elinin uzatılmasına çaba gösterdik. Her söylediğimizin de sonuna kadar takipçisi olduk." dedi.

"SIRTIMIZI KİMSEYE YASLAMADIK"
Bugüne kadar ki yayın hayatlarında kimsenin adamı olmadıklarını söyleyen Düzgün, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Sırtımızı hiç kimseye, hiçbir kuruma, hiçbir kuruluşa dayamadan, kendi yağında kavrulmayı ve okuyucularımızın desteğini almayı yeterli gördük. Yayın hayatımıza başladığımız tarihinden bu yana ilkelerimizden asla taviz vermedik, bundan böyle de yine sizlerin desteğiyle taviz vermeyeceğiz.

Kurum haberciliği veya kurum bülteni gibi çıkan gazete olmaktan şiddetle kaçındık. Vatandaş ağırlıklı, insan odaklı, bireyi ve toplumu hedefleyen haberler ve yazılara ağırlık vermeye, insanımızın sorununu orta yere koymaya, sıkıntılarını gündeme taşımaya ve vatandaşın hayatını kolaylaştırmak için yetkilileri göreve çağırmaya gayret ettik, etmeye de devam edeceğiz." diye konuştu.

"ÖZGÜRCE YAZDIK"
Bor'un Sesi Gazetesi olarak özgürce hareket ettiklerini belirten Yasin Düzgün açıklamasını şu şeklide sonlandırdı: "Yazarlarımız özgürce yazdı. Haberlerimiz özgürce kaleme alındı. Yorumlarımızda da özgür davrandık ve bu özgürlük, okuyucularımızın BORUN SESİ'ni sahiplenmesine sebep oldu, güveninizi kazandık. Gazeteler, okuyucusuyla, yazarıyla, muhabiriyle, dizgicisiyle, baskıcısıyla bir ekip olarak çalışır. 13 yıldır bu gazeteye emek veren, okuyan, okutan herkese şükranlarımızı sunuyor, nice yıllara birlikte adım atmayı diliyoruz." dedi.


 
Editör: TE Bilişim