Bor Ülkü Ocakları son dönemde bir gencimizin de bıçaklanarak öldürülmesiyle ayyuka çıkan uyuşturucuyla mücadele konusunda bildiri yayımladı.

Bildiride şöyle denildi ; 

Değerli Borlular

Ülkemizi ve insanımızı son yıllarda tehdit eden uyuşturucu madde kulanımının, memleketimize kadar nüfuz etmesi bizleri son derece kaygılandırmış ve üzmüştür.  Bütün dünya ülkelerinin başına adeta bir bela olan uyuşturucu maddelerin bu denli kullanılır olması, en temelde, dünyayı, 'tüm hazların yaşanılacağı yer' olarak algılamanın, sınırsız özgürlüğün, din ve ahlak ilkelerinden sıyrılmış toplumsal kuralların tabi bir neticesidir. Biz buna kısaca sekülerleşme (dünyevileşme) diyoruz. Türk toplumunun ahlak, saygı, adalet, iman, sevgi gibi hasletlerinin artık ve maalesef hasretle arandığı günümüz sosyal yapısında uyuşturucu madde kullanımı maalesef bu sürecin bir sonucudur. Bunun neden olduğu elim hadiseler ise ayrı bir üzüntü sebebimizdir.

Hayatımızdan İslamı çıkarırsak, Türk gelenek ve göreneklerini yok sayar, kadim ve asil bir millet olan Türk Milletinin dahili ve harici düşmanlarını unutursak ve bir de bunun yanında Türk'ü Türk yönetmezse, hiç şüphe yok ki bu ve benzeri sorunlar başımıza bela olur. Biz Ülkü Ocakları olarak, çözümü 'titreyip kendimize dönmede' buluyoruz...

Bilmemiz gerekiyor ki, uyuşturucu madde kullanımı ile alakalı toplumsal marazların yanında meselenin siyasi- bürokratik bir yanı da var. Sigara ve alkolle mücadeleyi, paketin yahut şişenin ücretini yükseltmekten ibaret gören hükümet, bakkal yahut spotçularda 1-2 liraya satılan uyuşturucu hapları ile alakalı maalesef kılını kıpırdatmamaktadır. Uyuşturucu madde kullanımına karşı hükümet ve yetkili makamların mücadelesinde bir samimiyet, ısrar ve bütünsellik görmek istiyoruz. Elbette sonucu da görmek ve yine temiz bir toplumun mensubu olmakla övünmek istiyoruz.
Değerli Kamuoyu;

21. Yüzyıl, Türklüğün yeryüzünden silineceği asır değil, Türk'ün yeniden ayağa kalkacağı bir zaman dilimi olacaktır. 20. yüzyılda yaşanan onca vahim ve menfur olay Türk'ü yeryüzünden silememiştir. Devam eden süreçte 21. yüzyılda Türklüğü bekleyen tehlikeler ise şunlardır; sınırsız özgürlük algısının imanı ile yetişen sorumsuz gençlik, liberal dünya görüşü, maneviyat ve gelenekten bîhaber kalkınmışlık iddiaları, milli hedefleri 'maval' seviyesine düşürme ve nesli bozmak.
Biz Türk'ü, Türk neslini, Türk çocuğunu ve dolayısıyla Türk toplumunu ve en genelde Türk Milletini muhafaza etmekten yanayız. Neslimizin sigara, alkol ve uyuşturucu madde ile bozulmasının karşısında duracağız. Bu süreç ve bu sürecin hamileri ile her ortamda ve her şartta mücadele edeceğiz. Biliyoruz ki, Kandil'den askerimize sıkılan kurşun ile İlçemizde ulu orta satılan uyuşturucu haplar, aynı senaryonun ürünü, aynı elin pis işleridir.


Bor Ülkü Ocakları olarak, kıymetli Borlu hemşerilerimizi, esnafımızı, eğitimcilerimizi, basın mensuplarını ve hepsinden öte mülki-idari amir ve yöneticilerimizi uyuşturucu madde ile alakalı göreve davet ediyoruz. Bu konuda da yasal bütün mücadeleyi vereceğimizi buradan bir kere daha deklare ediyor, bu sürecin takipçisi olduğumuzu beyan ediyoruz. Biz bu hususta Türk Milletinden yana tarafız, devletimiz ve siyasi iktidardan da uyuşturucuyla mücadelede samimiyet bekliyoruz.
Kamuoyuna saygı ile.


Editör: TE Bilişim